Mini gingerbread kolački

15:00

Kdo bi si mislil, da je od božiča že teden dni in da bo praznikov vsak hip konec. 😮 Vendar se jaz ne dam in pri meni se še vedno pečejo božične slaščice, ker zakaj pa ne? Tukaj je še nocojšnje novoletno praznovanje in tudi obiskov bo zagotovo kar nekaj (sploh, ko smo lahko en dan več doma 😀🙆🙆), zato mora biti spet veliko slaščic, ki bodo romala na mizo in v naše želodčke. Za dieto bo že čas, ko bomo enkrat tretjega. 😂😁


Najprej sem hotela pripraviti gingerbread torto že pred božičem, vendar je preprosto zmanjkalo časa, tokrat bi jo sicer lahko pripravila, vendar bomo s prijatelji skupaj silvestrovali in se je zdelo bolj smiselno pripraviti mini kolačke- so bolj specifičnega okusa, ki morda vsem ne ugaja in je lažje pojesti manjši muffin kot kos torte. Nekatere sem obogatila še z maskarpone sirčkom, ki se vsekakor zelo prileže na kolaček. Tudi vi imate še čas, da tik pred novoletnim praznovanjem pripravite še kakšno sladico za vas in vaše goste.

Vsem vam pa vsekakor želim čudovito praznovanje današnjega večera in nasploh vse najlepše v novem letu 2017! 🎉🎆🎊


Sestavine:
(za 26 mini muffinov/za 13 navadnih)
  • 2 jušni žlici medu
  • 2 jušni žlici melase (nadomestimo z medom, če melase nimamo)
  • 120 ml mleka
  • 80 ml olja
  • 1 jušna žlica kisle smetane
  • 60 g rjavega sladkorja
  • 1 jajce
  • 70 g pirine moke
  • 140 g bele moke
  • 1 čž pecilnega praška
  • 1/2 čž sode bikarbone
  • 1 čž cimeta
  • 1/2 čž mletega ingverja
  • Ščep soli
  • Ščep muškatnega oreščka
Za cupcakes:
  • 250 g maskarpone sirčka
  • 3 jušne žlice mletega sladkorja
  • malo cimeta za posip
Postopek:
  1. Postopek je enostaven kot za vsake kolačke. Penasto vmešamo jajce, mu dodamo sladkor, med, melaso. Premešamo.
  2. Zmesi vmešamo še kislo smetano, olje in mleko. Odstavimo na stran.
  3. V posebni posodi premešamo vse suhe sestavine - moko, sol, pecilni, sodo, cimet, ingver in muškatni orešček. 
  4. Suhe sestavine vmešamo k mokrim in mešamo samo toliko, da se vse sestavine povežejo med seboj. Če bomo preveč, bodo naši muffini zbiti.
  5. Z maso nadevamo papirčke za muffine do 3/4 in pečemo mini muffine 10 minut v predhodno ogreti pečici na 180°C. Za navadne muffine pa okoli 20 minut. 
  6. Ohladimo v pekaču ali rešetki. 
  7. Če bomo kolačke okraševali morajo biti povsem ohlajeni. Maskarpone sirček zmiksamo skupaj z nekaj mletega sladkorja in nadevamo v dresirno vrečko. Vsakega okrasimo in potresemo še z nekaj cimeta. 


You Might Also Like

0 komentarji

Pošlji mi sporočilo

Ime

E-pošta *

Sporočilo *

Arhiv

Skupno število ogledov strani