Specuulas kroglice z belo čokolado
10:00
Ker mi je precej Specuulas piškotov ostalo od Božičnega cheesecake z brusnicami, sem iskala primeren recept kam bi jih lahko uporabila. Na idejo sem prišla, da bi lahko pripravila Specuulas kroglice, ki bi bile povsem praznične, kakor so bile Bučne kroglice oblite z belo čokolado povsem jesenske.
Recept sem nekoliko le spremenila in namesto bučnega pireja uporabila Nutello oziroma Specuulas namaz, ki so ga nekaj časa prodajali v Lidlu, zasledila pa sem ga tudi v E'Leclerku. Kroglice lahko pripravimo za naše goste ali pa jih preprosto poklonimo kot sladko darilce. Nadevamo jih v vrečko za živila, lep kozarček ali iz tršega papirja izdelamo škatlico.
- 140 g mletih specuulas piškotov (navadnih ali čokoladnih)
- 70 g kremnega sira
- 3-4 jušne žlice speculas kremnega namaza ali Nutelle
- 150 g bele čokolade za obliv
Postopek:
- Piškote zmeljemo v multipraktiku, da dobimo fine drobtine.
- Dodamo kremni sir, specuulas namaz ali nutello, začimbe in melaso.
- Z multipraktikom mešamo toliko časa, da se sestavine dovolj povežejo med seboj in se nam formira neke vrste kepa.
- To kepo prestavimo na kuhinjsko plastično folijo, jo sploščimo v disk in damo v hladilnik za vsaj tri ure, da bomo lažje oblikovali kroglice.
- Po treh urah se lotimo izoblikovanja kroglic, ki naj bodo poljubno velike. Jaz osebno rada delam za 1 čž velike ali manjše. Nastane jih več in če komu morda ne bi bila všeč, nam vsaj ne bo pustil pol velike kroglice, ki bi jo mi zmazali v trenutku. :D
- Kroglice damo spet na hladno počivati za vsaj eno uro.
- Belo čokolado stopimo nad soparo ali v mikrovalovni. Pri mikrovalovni le pazimo, da se nam ne bi zažgala in jo na vsakih 30 sekund premešamo.
- Vsako kroglico oblijemo z belo čokolado in si pri tem pomagamo z vilicami, da odteče čim več odvečne čokolade.
- Po vsaki kroglici potresemo še malo zmletega piškota.
- Hranimo na hladnem, saj se nam bo na sobni temperaturi čokolada sicer začela mehčati.
0 komentarji