Cimetovi piškoti
15:00
Slednji piškotki se pravzaprav imenujejo Snickerdoodles in ko sem po spletu iskala kaj natančno to pomeni, sem ugotovila, da gre za preproste piškote s cimetom in sladkorjem, ki pa imajo okus čisto po Snickersu. In moram priznati, da res malo spominja na snickers.
Piškoti so izjemno enostavni za pripravo, zaradi cimeta so nekoliko bolj praznični in sestavine imamo skoraj zagotovo vedno doma. Primerni so tako za kadarkoli, sploh če se nam kdaj napovedo obiski in mi nimamo ničesar sladkega za na mizo.
Sestavine:
- 215 g moke
- 1/2 skodelice sladkorja
- 110 g masla ali margarine
- 1 jajce
- 1 čž vanilijeve esence
- 1 jušna žlica mleka
- 1 čž pecilnega praška
- ščep soli
- cimetov sladkor - 50 g sladkorja zmešamo z 1 čajno žličko cimeta (v njem bomo povaljali piškote)
- Zmehčano maslo kremasto zmiksamo s sladkorjem. Dodamo jajce, mleko in vanilijevo esenco.
- Posebej zmešamo moko, sol in pecilni.
- Suhe sestavine počasi dodajamo mokrim in zamesimo testo. Nekoliko se lepi na roke, zato lahko dodamo še nekoliko moke. Vendar ne pretiravajmo, saj ko bomo testo dali za nekaj časa na hladno, ga bomo brez težav oblikovali in se ne bo več lepil.
- Testo tako zavijemo v folijo in damo počivat v hladilnik za vsaj pol ure, še bolje če za dlje.
- Iz njega nato oblikujemo kroglice za kakšen oreh velike in vsako kroglico povaljamo v cimetovem sladkorju.
- Na pekač obložen s peki papirjem jih odlagamo vsaj 2-3 cm narazen (bolje več kot premalo), saj se med peko res precej razlezejo.
- Pečemo jih v predhodno ogreti pečici na 180°C okoli 10-12 min (odvisno od zmogljivosti vaše pečice) oziroma dokler ni spodaj in rahlo na robovih zlato-rjavo zapečen.
0 komentarji