Sladke snežene kepe

11:00

Zunaj žal o snegu še ne duha in sluha, a primerno mesecu kot letnemu času naj bodo kokosove kroglice raje snežene kepe. In prepričana, da bodo tem vsem mnogo ljubše kakor tista kepa, ki ti jo nekdo vrže v glavo ali za vrat, da ti mrzel sneg zdrsne za puloverjem po goli koži... Brrr... 😀🙀⛄



Kakor priprava za katerekoli kroglice, je tudi za slednje povsem lahka. Včasih me enostavnost vseh teh kroglic spominja na pripravo muffinov.


Zmešaš sestavine skupaj, spečeš in imaš. Kroglic pa še speči ni potrebno, le nekaj ur moramo počakati, da se masa dovolj ohladi, da lahko oblikujemo majhne sladke grižljaje. 😊


Sestavine:
  • 60 ml sladke smetane
  • 200 g bele kvalitetne čokolade
  • 1 jušno žlico masla
  • 1/2 čž vanilijevega ekstrakta
  • 30 g kokosove moke
  • 30 g kokosove moke za posip
  • 1 jušno žlico Malibuja ali kokosovega likerja (dodamo po želji) 
Postopek:
  1. V skledo nalomimo čokolado na manjše koščke, dodamo sladko smetano z veliko vsebnostjo maščob in maslo. Stopimo nad soparo. 
  2. Ko se čokolada vsa stopi, vanjo vmešamo še vanilijev ekstrakt in kokosovo moko. Premešamo.
  3. Pokrijemo s plastično kuhinjsko folijo, da se ne krema/masa navzela vonjav iz hladilnika in na hladno postavimo vsaj za 4 ure, da ohladi.
  4. Ko je naša masa za kroglice dovolj časa počivamo, se lotimo oblikovanja. Kroglice delamo za čajno žličko velike ali večje kot so npr. rafaello kroglice.
  5. Vsako kroglico še velikodušno povaljamo v koksovi moki. 
  6. Hranimo jih v zaprti posodi na hladnem, saj se na sobni temperaturi zaradi čokolade lahko zmehčajo. 





You Might Also Like

0 komentarji

Pošlji mi sporočilo

Ime

E-pošta *

Sporočilo *

Arhiv

Skupno število ogledov strani