Ideja za darilo: Vroča čokolada

15:00

Še ena izmed mnogih idej za darilo, je vroča čokolada. Vsi imamo kakšnega družinskega člana ali prijatelja, ki neizmerno uživa v vsem kar je čokoladno, je pravi čokoholik in nutello si z veseljem privošči kar z žlico iz kozarca. :)



Takšnemu prijatelju ali navsezadnje sebi lahko poklonimo okusno mešanico za vročo čokolado, poleg pa dodamo še kakšne dodatke kot so marshmallow penice. Mešanico za našo čokolado imamo pripravljeno hitro in vse kar še potrebujemo je en kozarček za vlaganje (katerikoli bo opravil svojo nalogo), nek trakec in trši papir, na katerega zapišemo kaj točno poklanjamo in kako si lahko mešanico pripravi sam. Jaz sem v ta namen izdelala nalepke, ki jih lahko uporabite ali daste domišljiji prosto pot. Nalepke nalepimo na kozarček ali jih natisnemo na papir, prvo in zadnjo stran zlepimo skupaj, preluknjamo in s trakcem zavežemo na kozarček.



Sestavine:

  • 100 g smetane v prahu ali mleka v prahu (lahko tudi izpustimo)
  • 100 g naribane ali zmlete temne čokolade
  • 60 g grenkega kakava v prahu
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 4 čž gustina ozrima jedilnega škroba (za zgostitev)
  • 1/2 čž instantne kave (za bolj izrazit okus čokolade)
Postopek:

Vse sestavine odmerimo, nato pa jih obvezno presejemo (razen čokolade)! Presejati jih moramo zato, ker imata sladkor v prahu in kakav velikokrat grudice in mi seveda teh grudic ne želimo v naši vroči čokoladi. Ko imamo vse sestavine presejane, mešanico samo še nadevamo v izbrane kozarčke ali preprosto sebi pripravimo vročo čokolado. :) 
2 dl mleka (zaradi mleka v prahu v mešanici, bi šlo tudi z vodo) zavremo in notri stresemo 2-3 jušne žlice naše mešanice. Počasi na nizkem ognju kuhamo še 5-10 minut, da se nekoliko zgosti. Iz kozice prelijemo v izbrano skodelico ali kozarec, okrasimo s penicami ali sladko smetano ali kar z obojim. ;) Le dajmo si duška! ;) 




You Might Also Like

0 komentarji

Pošlji mi sporočilo

Ime

E-pošta *

Sporočilo *

Arhiv

Skupno število ogledov strani