Ideja za darilo: Med z maslom in cimetom

15:00

Vsi imamo v družini ali med prijatelji nekoga, morda smo to celo sami, ki za zajtrk še vedno najraje jedo na kruh namazan maslo z medom. Takšni osebi lahko ob jutrih olajšamo delo in ji kar v naprej pripravimo okusen namaz z maslom in medom. Za piko na i pa dodamo malo cimeta, da bo darilce sovpadalo s prazniki. 😀


Kadar delamo domača darila, naj bodo razne slaščice, pilingi za telo, piškoti iz kozarca ali v tem primeru sladek namaz, vedno uporabljamo kvalitetne sestavine. V trgovini ne kupimo najcenejšega izdelka, ker je potrebno, da bo naše darilce dlje časa zdržalo. Morda oseba kateri bomo poklonili nekaj, ne bo ravno takoj porabila ali pojedla darila. Zato raje odštejmo kakšen € več in dajmo iz rok dobro stvar.



Sestavine:
  • 110 g kvalitetnega zmehčanega masla
  • 125 ml gozdnega medu (lahko tudi katerikoli drug)
  • 2 jušni žlici sladkorja v prahu
  • 1/2 čž cimeta (lahko izpustimo, če ga oseba ali mi ne maramo)
Postopek:
  1. Maslo predhodno postavimo ven iz hladilnika, da se na sobni temperaturi nekoliko zmehča. Kakšno uro na kuhinjskem pultu bo dovolj. 
  2. Ko je dovolj zmehčano. ga stresemo v posodo in ga z ročnim električnim mešalnikom ali kuhinjskim robotom miksamo toliko časa, da postane lepo kremast. 
  3. Vanj stresemo med in sladkor v prahu. Slednjega lahko po želji tudi izpustimo, če smo mnenja, da bo že dovolj sladko. Dodamo še žličko cimeta. Spet mešamo, da se vse med seboj poveže in da dobimo gladko kremasto zmes.
  4. Namaz nadevamo v steklene, sterilizirane kozarčke. Vsak kozarček pred uporabo pomijemo, osušimo in jih za 15 minut postavimo na 100°C v pečico, da ne bo njih nobenih bakterij. Preden jih nadevamo z namazom, jih ohladimo. 
  5. Vsak kozarček okrasimo po lastnih željah, če ga bomo poklonili za darilo. 
  6. Namaz hranimo v hladilniku zaradi masla in če ga ne nameravamo pojesti takoj. Sicer pa si ga vedno namažemo, ko je na sobni temperaturi. 
Nalepka:

You Might Also Like

0 komentarji

Pošlji mi sporočilo

Ime

E-pošta *

Sporočilo *

Arhiv

Skupno število ogledov strani