Kinder torta

12:00

Moja boljša (slabša) 😀 polovica je v novembru praznovala svoj rojstni dan, zato sem imela spet dober razlog, da spečem kakšno novo tortico po kakšnem novem receptu, ki ga še nisem preizkusila. Kinder torta me je že od nekdaj mikala, še posebno ko je vsaka tako bogato okrašena s sladkimi majhnimi dobrotami, zato je na koncu seveda prevladala. 😃


Originalen recept je od tukaj, s tem da sem sama kar nekaj stvari spremenila. V tem preteklem letu, ko sem naredila že veliko razno raznih tortic, sem pri čokoladnih dobro ugotovila razmerje v sestavinah, da ne pridejo pretežke in sladke. Tudi v naši družini nihče ni najbolj navdušen nad težkimi tortami - pomeni, da je ne moreš pojesti več kot majhen kos. 😄😉 Zato kreme narejene samo iz smetane vsekakor ne pridejo v poštev in je vsakemu bolj všeč razmerje z maskarpone sirčkom ali v verziji cheesecake-a. 😊

Sestavine:
(za velikost torte premera 25 cm)

Za testo:
  • 4 jajca
  • 100 g Kinder čokoladic
  • 50 g masla
Za kokosovo kremo:
  • 5 zvrhanih žlic Linolade kokos
  • 500 g maskarpone sirčka
  • 250 ml sladke smetane
  • 2 zvrhani žlici sladkorja v prahu
  • 3 lističe želatine
Za čokoladno kremo:
  • 3 zvrhane žlice Linolade nugat ali Nutelle
  • 250 ml sladke smetane
  • 250 g maskarpone sirčka
  • 3 lističe želatine
Za okrasitev:
  • 70 g temne čokolade
  • 100 ml smetane
  • Kinder Bueno navaden in bel, Kinder jajčki, Kinder čokoladice, ...
Postopek:

Za biskvit: 
  1. Najprej pripravimo biskvit za našo torto. Jajca ločimo na rumenjake in beljake. Beljake skupaj s ščepom soli stepemo v trd sneg in ga postavimo na hladno. 
  2. Maslo in kinder čokoladice stopimo nad soparo. Rumenjake penasto vmešamo, nato pa jim dodamo stopljeno maslo in čokoladice ohlajene na sobno temperaturo. Pomembno je, da stopljena čokolada ni vroča, ko jo dodajamo rumenjakom, saj bi le-ti sicer lahko zakrknili. Premešamo, da se vse skupaj poveže.
  3. Nato vmešamo beljake. Najprej polovico, da zmes nekoliko razhraljamo. Mešamo tako kot bi rezali skozi zrak - od spodaj navzgor. Če bomo mešali v smeri urinega kazalca, lahko ves zrak. ki smo ga s stepanjem beljakov dobili, spravimo ven in bomo izničili celotni trud. 
  4. Ko vmešamo prvo polovico beljakov, na enak način naredimo še z drugo. 
  5. Na dno pekača položimo peki papir, obod pa dobro namastimo z maslom. Testo vlijemo v notranjost in pogladimo do robov kolikor lahko. 
  6. Pečemo 10-15 min v predhodno ogreti pečici na 180°C. Čas peke je odvisen od zmogljivosti vaše pečice, predlagam da po 10 min na vsakih nekaj minut preverite testo. Pečeno je, ko pride zobotrebec ven suh.
  7. Testo povsem ohladimo preden se spravimo delanje kreme. 
  8. Ko je testo povsem ohlajeno ga položimo na izbran pladenj ali krožnik in ga obdamo z tortnim obodom. Tortni obod obložimo s peki papirjem ali acetatno folijo, da ga bomo kasneje lažje odstranili in bodo robovi torte lepši. Obod pred tem rahlo namažemo z oljem, da se folija ali peki papir prime gor in se nam ne premika. Je vse precej lažje, če naredimo tako. 
  9. Z nekaj žlicami toplega kakava navlažimo biskvit.
Za kokosovo kremo:
  1. Lističe želatine damo namakati v zelo hladno vodo.
  2. Maskarpone sirček in kokosovo Linolado z električnim mešalnikom mešamo toliko časa, da se oboje dobro poveže. Dodamo dve žlici sladkorja v prahu in spet vključimo mešalnik, da dobimo kremasto zmes.
  3. Sladko smetano posebej trdno stepemo, da ko obrnemo posodo na glavo nič ne steče ven. Enako kot za beljake. 
  4. Smetano nežno vmešamo z lopatko k maskarpone sirčku. 
  5. Želatina se je v tem času zagotovo že namočila, zato jo ožamemo in stopimo nad nizkim ognjem ali jo stopimo v mikrovalovni. V moji potrebuje 15 sekund, da je povsem tekoča. V vsakem primeru pazimo, da se ne zažge, saj zna res smrdeti. 
  6. Želatino ne vmešamo takoj k kremi. Od kreme odvzamemo eno žlico in jo primešamo k želatini. S tem preprečimo, da bi želatina prehitro zakrknila, ker je vroča, naša krema pa zna biti precej hladna. Če vročo želatino zlijemo direktno v kremo, se zna zgoditi, da se krema ne bo strdila in bo ostala tekoča. Sem nekoč že imela tako težavo in opazila veliko prepozno, da bi se dalo kaj narediti. 
  7. Zato najprej zmešamo z malo kreme, nato pa vse skupaj z električnim mešalnikom le nekaj sekund mešamo kremo, da ne bi smetane v kremi preveč stepli in bi se sesirila. 
  8. Kremo stresemo na navlažen biskvit in jo pogladimo z navadno lopatko ali slaščičarsko kolikor lahko ravno. 
  9. Postavimo v hladilnik, da se nekoliko krema potrdi, za vsaj 20 min. 
Za čokoladno kremo:
  1. Postopek je povsem enak kot za kokosovo kremo. Želatino namočimo, Nutello oziroma nugat Linolado zmešamo skupaj z maskarpone sirčkom. Posebej stepemo smetano in jo dodamo k čokoladni kremi.
  2. Želatino stopimo, najprej skupaj zmešamo z nekaj kreme, nato pa s celotno kremo. Pazimo, da ne sesirimo smetane.
  3. Čokoladno kremo denemo čez kokosovo, ko se je slednja v hladilniku že nekoliko potrdila. Nočemo, da se strdi preveč, saj se kremi potem ne bosta povezali med seboj in nam bo čokoladna med rezanjem torte zdrsnila dol. 
  4. Čokoladno kremo enako pogladimo, da je kolikor toliko povsod ravna in postavimo v hladilnik, da se potrdi. 
  5. Torta mora iti v hladilnik za najmanj 5 ur, še najbolje če kar čez noč.
Za čokoladno glazuro:
  1. Čokoladno glazuro za torto lahko naredimo, ko se obe kremi nekoliko potrdita. Okraševanje pa se brez težav lotimo tudi takrat, ko bo torta počivala že nekaj časa.
  2. Smetano pristavimo na nizek ogenj in jo ogrejemo skoraj do vretja. Prelijemo jo čez nadrobljeno čokolado in mešamo toliko časa, da se vsa čokolada stopi. 
  3. Nekoliko jo ohladimo na sobno temperaturo, da nam ne bo stopila naše kreme. 
  4. Stopljeno čokolado prelijemo čez torto, ko je ta še vedno v obodu. Če bi želeli obod odstraniti in narediti efekt, da jo je nekoliko steklo dol - potem dajmo v 100 ml smetane, 150 g čokolade. 
  5. Čokolado z lopatko nežno razmažemo po celotni kremi. 
  6. V tej fazi čokolado okrasimo z vsemi Kinder izdelki. Domišljiji damo prosto pot in na torto naložimo vse kar spravimo gor. 😁😂 Bolj bo kičasta, boljša bo. 😉😍

You Might Also Like

0 komentarji

Pošlji mi sporočilo

Ime

E-pošta *

Sporočilo *

Arhiv

Skupno število ogledov strani