Čokoladni odtisnjenčki s čokoladno-kavnim mehkim polnilom

17:00

Čokoladnim piškotkom se le redko kdo upre, zato se nam jih vedno splača speči za praznike, rojstne dni in nasploh za obiske. Čokoholikov nas/jih je zelo veliko, zato slednjih dobrot vedno najprej zmanjka. :) Če pa združiš skupaj s čokolado še kavo, si pa zares dobil najboljšo možno kombinacijo. :)


In tisti, ki kave iz takšnih ali drugačnih razlogov ne marate 🙀🙀😮 naj vas ne skrbi, okusa kave se v piškotih posebno ne okusi, da pa čokoladi še bolj intenziven okus.



Sestavine:
  • 220 g zmehčanega masla
  • 160 g sladkorja
  • 1 jajce
  • 2 čž vanilijeve esence
  • 1 jušno žlico instantne kave
  • 150 g bele moke
  • 160 g polnozrnate moke
  • 50 g kakava v prahu
  • 1/2 čž soli
  • 1 jušno žlico sladke smetane
Za sladko čokoladno-kavno polnilo: 
  • 180 g temne čokolade
  • 4 jušne žlice sladke smetane
  • 30 g masla
  • 2 jušne žlice medu
  • 1-2 čž instantne kave

Postopek:

  1. Maslo mora biti povsem zmehčano, saj bomo le tako enostavno delali z njim. Maslo kremasto zmešamo z električnim mešalnikom in mu dodamo maslo. Spet premešamo.
  2. Dodamo jajce, vanilijevo aromo in smetano. 
  3. Posebej zmešamo kakav, belo in polnozrnato moko in sol. 
  4. Suhe sestavine presejemo k mokrim, da naši piškoti ne bodo zbiti zaradi polnozrnate moke.
  5. Zamesimo gladko kepo testa, ki se zna rahlo lepiti na roke. Brez težav dodamo še malo moke.
  6. Testo sploščimo v disk, ga zavijemo v kuhinjsko plastično folijo in ga postavimo na hladno za najmanj pol ure.
  7. Iz testa potem izoblikujemo kroglice poljubne velikosti, vendar se piškoti kar znajo razlesti (vsaj meni so se), zato raje delajmo manjše. Ali jih naredimo eno rundo, jih med peko spremljamo in naslednji pekač naredimo manjše/večje.
  8. V vsako kroglico seveda s prstom ali kuhalnico naredimo luknjo (ne povsem do dna), v katerega bomo dali čokoladno kremo. Pri tem nam seveda lahko pomagajo tudi najmlajši, saj bodo zagotovo z veseljem prstke tlačili v čokoladno testo. 😉
  9. Pečemo jih okoli 12 minut (odvisno od vaše pečice) v predhodno ogreti pečici na 180°C.
  10. Piškote povsem ohladimo preden se jih odločimo napolniti s čokoladno kremo. 
  11. Čokolado nalomimo na manjše kose v kozico, ji dodamo maslo, sladko smetano, med in žličko instantne kave (lahko tudi izpustimo). 
  12. Na nizkem ognju grejemo toliko časa in ves čas spremljamo, mešamo, dokler se vse ne stopi. 
  13. Čokoladno kremo ohladimo na sobno temperaturo, nato pa z njo nadevamo dresirno vrečko z zvezdastim nastavkom. Lahko enostavno tudi nadevamo kremo v navadno kuhinjsko vrečko za zamrzovanje, ji odrežemo en konček in z njo nato napolnimo luknje v naših piškotih. :)
  14. Čokoladnega polnila precej ostane, zato ga lahko uporabimo še v polovici recepta Huzarski krapki z orehi, ali preprosto le razpolovimo sestavine za čokoladno kremo - za nekaj piškotov jo nam bo sicer zmanjkalo. 
Slastno božično sladkanje! ;) 


You Might Also Like

0 komentarji

Pošlji mi sporočilo

Ime

E-pošta *

Sporočilo *

Arhiv

Skupno število ogledov strani