Pesto novoletna smrečica

12:00

Velikokrat nimamo posebne ideje kaj postreči na zabavah ali druženjih svojim prijateljem, hočemo pa kaj novega in drugačnega od narezka. Kar nekaj časa so sedaj moderne že pizza rolice, ki so super okusne in tudi hitro jih imaš dovolj. Ker pa je jutri ravno zadnji dan v letu in če morda pripravljamo zabavo, nekje silvestrujemo s prijatelji ali samo iščemo kakšen prigrizek, morda celo predjed, za uvod v našo silvestrsko večerjo, lahko pripravimo nekaj novega in novoletnega - zeleno smrečico iz listnatega testa in pesta.


Vsi poznamo tiste nutella zvezde, ki so internet preplavile kakšno leto ali dve nazaj, sedaj sem veliko slik zasledila tudi pri pripravi okrašene smrečice. Pesto palčke že nekaj časa želim pripraviti, potem pa sem se ob neki sliki te smrečice z nutello domislila, da bi bilo to še veliko boljše, če bi pač nutello zamenjala za pesto. In nastala je zelena smrečica okrašena s češnjevimi paradižniki kot bunkicami in riccoto namesto lučk. ;) Vsi pa pesta verjetno ne marajo (če pripravljamo za več ljudi), zato lahko polovico smreke še vedno pripravimo s kakšnim ketchupom - bo bolj podobno tistim pizza rolicam, samo brez salame. 


Sestavine:
  • 2 roli razvaljanega listnatega testa
  • 150 g pesta
  • 150 g naribane mozzarelle
  • 1 jajce
  • sol
  • poper
  • 50 g parmezana
  • češnjevi paradižniki
  • ricotta
  • ketchup (opcijsko)
Postopek:

  1. Odvijemo obe roli listnatega testa in enega celega položimo že takoj na večji pekač obložen s peki papirjem, ki ga nato namažemo s pestom.  Pesto lahko po želji naredimo sami, jaz sem ga tokrat uporabila iz Lidla, saj mi je njihov osebno najboljši. 
  2. Če imamo koga, ki pesta ne bi jedel, lahko naredimo dve manjši smrečici ali samo eno polovico testa premažemo s ketchupom. Med njima na sredini pustimo nekaj prostora. 
  3. Po pestu potresemo naribano mozzarello ali katerikoli drugi izbrani sir.
  4. Vse skupaj pokrijemo z drugo rolo našega testa. 
  5. Z ostrim nožem ali nožem za rezanje pizze sedaj zarežemo v testo in naredimo obliko smreke. Torej naredimo obliko ogromnega trikotnika, le spodaj pustimo nekaj prostora, da bomo imeli še za deblo. Deblo nam bo tudi služilo za merilo do kje lahko narežemo trakce. 
  6. Po celotni diagonali na obeh straneh torej zarežemo trakce, ki naj bodo okoli 1 cm ali več široki. 
  7. Vsak trakec nato zvijemo v spiralo in vsakega v drugo smer. 
  8. Kar nam je ostalo odreznin od smreke lahko enako narežemo trakce ali iz modelčkov za piškote naredimo zvezdo, ki jo postavimo na vrh naše smrečice. 
  9. Celotno smrečico premažemo z rahlo vmešanim jajcem, potresemo z malo soli, popra in parmezanom.
  10. Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180°C okoli 25 minut oziroma do zlatorjave barve,
  11. Postrežemo toplega, na katerega smo nadevali nekaj češnjevih paradižnikov in z dresirno vrečko z zvezdastim nastavkom okrasili smrečico z ricotto. 

You Might Also Like

0 komentarji

Pošlji mi sporočilo

Ime

E-pošta *

Sporočilo *

Arhiv

Skupno število ogledov strani