Jesenska brusketa
12:02
Morda o jeseni ni več ne duha ne sluha, glede na mesec, sneg in mraz, vendar je recept odličen za večerna druženja z domačimi ali prijatelji ob kozarcu dobrega vina. 😉 Priprava je tako enostavna, da ji dejansko težko rečemo recept. 😁 Vendar so mi takšne priprave jedi že od nekdaj všeč, saj lahko tudi z minimalno truda dobiš odlično jed, prigrizek, ... 😉
Sestavine:
Sestavine:
- 1 maslena buča
- 1-2 jabolki
- bageta ali štruca kruha
- olivno olje
- feta sir
- rukola ali mlada špinača
- nekaj rezin pršuta
- sveže vejice rožmarina ali mleti rožmarin
Postopek:
- Masleno bučo olupimo, odstranimo semena in jo narežemo na koščke. Enako naredimo tudi z jabolkom.
- Oboje stresemo v skledo, dodamo kakšno žlico olivnega olja in premešamo.
- Stresemo na pekač obložen s peki papirjem in razporedimo bučo ter jabolko tako, da se nič ne dotika med seboj. Potresemo z rožmarinom.
- Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180°C okoli 35 minut.
- Jaz sem ugotovila, da se pri tej brusketi bolje obnese manjša štruca kruha, saj nanjo lahko več naložimo. 😉😁
- Bageto ali štruco narežemo na rezine in vsako rezino z obeh strani premažemo z malo olivnega olja. Popečemo jo ali na žar plošči na kuhalni plošči, v kontaktnem žaru ali damo za 10 min na 180°C, da postane lepo hrustljava.
- Na vsako rezino naložimo najprej nekaj nadrobljenega feta sira, nekaj koščkov buče in jabolka ter vse zaključimo s kakšnim listkom rukole in majhnim trakcem pršuta za tisto piko na i. 😉
Postrežemo toplo na leseni deski. Dober tek! 😉
0 komentarji