Jesenska brusketa

12:02

Morda o jeseni ni več ne duha ne sluha, glede na mesec, sneg in mraz, vendar je recept odličen za večerna druženja z domačimi ali prijatelji ob kozarcu dobrega vina. 😉 Priprava je tako enostavna, da ji dejansko težko rečemo recept. 😁 Vendar so mi takšne priprave jedi že od nekdaj všeč, saj lahko tudi z minimalno truda dobiš odlično jed, prigrizek, ... 😉


Sestavine:
  • 1 maslena buča
  • 1-2 jabolki
  • bageta ali štruca kruha
  • olivno olje
  • feta sir
  • rukola ali mlada špinača
  • nekaj rezin pršuta
  • sveže vejice rožmarina ali mleti rožmarin
Postopek:
  1. Masleno bučo olupimo, odstranimo semena in jo narežemo na koščke. Enako naredimo tudi z jabolkom. 
  2. Oboje stresemo v skledo, dodamo kakšno žlico olivnega olja in premešamo. 
  3. Stresemo na pekač obložen s peki papirjem in razporedimo bučo ter jabolko tako, da se nič ne dotika med seboj. Potresemo z rožmarinom.
  4. Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180°C okoli 35 minut. 
  5. Jaz sem ugotovila, da se pri tej brusketi bolje obnese manjša štruca kruha, saj nanjo lahko več naložimo. 😉😁
  6. Bageto ali štruco narežemo na rezine in vsako rezino z obeh strani premažemo z malo olivnega olja. Popečemo jo ali na žar plošči na kuhalni plošči, v kontaktnem žaru ali damo za 10 min na 180°C, da postane lepo hrustljava.
  7. Na vsako rezino naložimo najprej nekaj nadrobljenega feta sira, nekaj koščkov buče in jabolka ter vse zaključimo s kakšnim listkom rukole in majhnim trakcem pršuta za tisto piko na i. 😉 
Postrežemo toplo na leseni deski. Dober tek! 😉

You Might Also Like

0 komentarji

Pošlji mi sporočilo

Ime

E-pošta *

Sporočilo *

Skupno število ogledov strani