Gingerbread vaflji

12:00

Na božično jutro, ko nas pod smrečico čakajo darilo, če smo bili pridni 😁 lahko za zajtrk pripravimo nekaj posebnega, kot so te gingerbread vaflji. 😉 Vafljev sama nisem pripravila že predolgo in glede na to, da je meni lanski božiček prinesel ravno pekač za vaflje, ni bilo dvoma letošnjem zajtrku. 😊🎅 So povsem božični, sladki in s smetano res več kot odlični. 🎅🎄



Sestavine:
  • 50 ml (kokosovega) olja
  • 1 jajca
  • 160 ml pinjeneca
  • 2 žlici rjavega sladkorja z melaso
  • 1 žličko cimeta
  • 1/2 žličke ingverja
  • ščep muškatnega oreščka
  • 60 g pirine moke
  • 50 g navadne bele moke
  • 1/2 žličke sode bikarbone
  • ščep soli
  • sladka smetana za okras

Postopek:
  1. Ločimo jajce na rumenjak in beljak ter beljak stepemo v sneg.
  2. Rumenjak vmešamo skupaj s sladkorjem, oljem in pinjenecom. Pinjenec lahko naredimo tudi tako, da vmešamo v mleko žličko limoninega soka in počakamo 20 minut, da se mleko "zgosti."
  3. Skupaj zmešamo vse suhe sestavine - navadno in pirino moko, cimet, ingver, muškatni orešček, sol in sodo bikarbono.
  4. Suhe sestavine vmešamo k mokrim in premešamo. Na koncu dodamo še sneg in ga vmešamo kot bi rezal zrak. Nočemo zbiti vsega zraka iz beljakov.
  5. Vaflje nato pripravimo po navodilih vašega pekača. 
  6. Še tople okrasimo s sladko smetano in potresemo s cimetom.
Dober tek! 

You Might Also Like

0 komentarji

Pošlji mi sporočilo

Ime

E-pošta *

Sporočilo *

Skupno število ogledov strani