Gingerbread vaflji
12:00
Na božično jutro, ko nas pod smrečico čakajo darilo, če smo bili pridni 😁 lahko za zajtrk pripravimo nekaj posebnega, kot so te gingerbread vaflji. 😉 Vafljev sama nisem pripravila že predolgo in glede na to, da je meni lanski božiček prinesel ravno pekač za vaflje, ni bilo dvoma letošnjem zajtrku. 😊🎅 So povsem božični, sladki in s smetano res več kot odlični. 🎅🎄
Sestavine:
- 50 ml (kokosovega) olja
- 1 jajca
- 160 ml pinjeneca
- 2 žlici rjavega sladkorja z melaso
- 1 žličko cimeta
- 1/2 žličke ingverja
- ščep muškatnega oreščka
- 60 g pirine moke
- 50 g navadne bele moke
- 1/2 žličke sode bikarbone
- ščep soli
- sladka smetana za okras
Postopek:
- Ločimo jajce na rumenjak in beljak ter beljak stepemo v sneg.
- Rumenjak vmešamo skupaj s sladkorjem, oljem in pinjenecom. Pinjenec lahko naredimo tudi tako, da vmešamo v mleko žličko limoninega soka in počakamo 20 minut, da se mleko "zgosti."
- Skupaj zmešamo vse suhe sestavine - navadno in pirino moko, cimet, ingver, muškatni orešček, sol in sodo bikarbono.
- Suhe sestavine vmešamo k mokrim in premešamo. Na koncu dodamo še sneg in ga vmešamo kot bi rezal zrak. Nočemo zbiti vsega zraka iz beljakov.
- Vaflje nato pripravimo po navodilih vašega pekača.
- Še tople okrasimo s sladko smetano in potresemo s cimetom.
Dober tek!
0 komentarji