Kolački z jajčnim likerjem

20:00

Ko sem naredila jajčni liker oziroma "Eggnog" sem seveda takoj začela razmišljati na kakšen način bi ga še lahko uporabila. Seveda sem takoj prišla na idejo, da bi se v sladkih kolačkih s kremo zagotovo odlično obnesel in ohranil svojo aromo.


Na kolačke moramo zares dati še kremo, saj so tako veliko boljši in zares spominjajo na mini tortice, ki si jo lahko privoščimo ob kavici po kosilu namesto klasičnega kosa tortice. In za nameček so kolači še zares povsem božični, kar je še toliko boljše. 😊 Zagotovo nisem edina, ki obožuje ta praznični čas, okraševanje drevesca, lučke, jaslice, zavijanja in pripravljanja daril in seveda peko sladkih slaščic. 😍

Sestavine:
  • 2 jajci
  • 110 g masla
  • 120 ml jajčnega likerja
  • 120 ml mleka
  • 130 g sladkorja
  • 230 g moke
  • 2 žlički pecilnega
  • 1/2 žličke cimeta
  • 1/4 žličke muškatnega oreščka
  • 1/2 žlice ruma
Sladka krema:
  • 200 g maskarpone sirčka
  • 100 g sladke smetane
  • 2 žlici jajčnega likerja
  • 3 žlice sladkorja v prahu 
Postopek:
  1. Ker kolački vsebujejo maslo, moramo le tega uporabiti povsem zmehčanega - kot pri piškotih. Kakšno uro na sobni temperaturi bi moralo biti dovolj, sicer lahko uporabimo tudi nekaj sekund v mikrovalovni, če se nam morda mudi. 
  2. Maslo s sladkorjem kremasto zmešamo z električnim mešalnikom. Dodamo eno jajce, ga vmešamo in šele nato dodamo še drugo. 
  3. Mleko in jajčni liker sobne temperature zmešamo skupaj in ju vmešamo k maslu. Za še več arome dodamo po želji še rum. 
  4. Suhe sestavine zmešamo posebej, torej moko, sol, pecilni, cimet in muškatni orešček. Primešamo k mokrim sestavinam le toliko, da se povežejo med seboj.
  5. Pekač za muffine obložimo s papirčki in jih nadevamo do 3/4. 
  6. Muffine pečemo v predhodno ogreti pečici na 180°C okoli 14-18 minut. Če so pečeni, naredimo test z zobotrebcem. Ko v muffin potisnemo zobotrebec, mora ven priti povsem čist. 
  7. Muffine povsem ohladimo, nato pa jih okrasimo s sladko kremo. Maskarpone zmešamo skupaj s sladkorjem in likerjem. Dodamo stepeno sladko smetano. 
  8. Kremo nadevamo v dresirno vrečko in hladne kolačke okrasimo. Vsakega potresemo še z malo sveže naribanega muškatnega oreščka ali z mletim cimetom.
Prijetno sladkanje! 😉

You Might Also Like

0 komentarji

Pošlji mi sporočilo

Ime

E-pošta *

Sporočilo *

Skupno število ogledov strani