Božičkovi piškoti z brusnicami, pistacijami in koščki bele čokolade

19:19

Ker je božični dan, sedaj že res tik pred vrati, moramo speči tudi ene takšne sladke piškote - božičkove. 😀😋🎅 Piškoti so zaradi bele čokolade in brusnic prava sladkorna bomba, ki pa jim vsaj malo ravnovesja dajejo soljene pistacije. 😊 


Res so enostavni, pisani in povsem primerni temu času. 😉 Je pa recept idealen za darilo - piškoti iz kozarca, saj bo imel veliko lepih plasti. Čisto spodaj je priponka, kjer je narejena predloga, ki jo samo še natisnete. 😊 Slike sem originalu dobila drugje, sam pa sem spremenila vse potrebne podatke, da piškoti uspejo kot morajo. 😊


Sestavine:
  • 160 g masla
  • 80 g rjavega sladkorja
  • 90 g belega sladkorja
  • 1 žličko vanilijeve esence
  • 1 jajce
  • 360 g moke
  • 2 žlički škroba
  • 1 žličko sode bikarbone
  • ščep soli
  • 40 g nasekljane Cavalier white čokolade
  • 30 g suhih brusnic
  • 30 g izluščenih soljenih in praženih pistacij
Postopek:
  1. Kakor za vsake piškote, mora biti maslo povsem zmehčano. Nekaj časa ga pustimo na kuhinjskem pultu ali za 10 sekund postavimo v mikrovalovno. 
  2. Maslo kremasto zmiksamo z električnim mešalnikom, nato mu dodamo sladkor, jajce in vanilijevo aromo.
  3. Moko, sodo bikarbono, sol in škrob zmešamo skupaj in presejemo zaradi morebitnih grudic. 
  4. Suhe sestavine počasi dodajamo k mokrim in ves čas mesimo, dokler ne dobimo gladkega testa. 
  5. Belo čokolado, brusnice in pistacije nasekljamo na majhne koščke. Nekaj vsakega si postavimo na stran, npr. slabo žlico, da bomo še kasneje okrasili piškote. Ostalo pa zamesimo v testo. 
  6. Testo zavijemo v folijo in ga razdelimo na dva dela, saj se bo tako hitreje ohladil. V hladilnik ga moramo postaviti za najmanj 1 uro. 
  7. Ko je dovolj časa počivalo, se lotimo oblikovanja kroglic. Delamo za oreh velike kroglice in jih odlagamo na pekač obložen s peki papirjem dober centimeter narazen, saj se bodo med peko razlezli.
  8. Pečemo jih v predhodno ogreti pečici na 170° okoli 8-10 minut. Piškoti bodo na otip še vedno povsem mehki, saj jih nočemo prepeči. 
  9. Takoj, ko vzamemo piškote iz pečice v njih potisnemo še košček čokolade, brusnice ali pistacije. 
  10. Povsem ohladimo in hranimo zaprte v posodi do uporabe.
Prijetno sladkanje! 

You Might Also Like

0 komentarji

Pošlji mi sporočilo

Ime

E-pošta *

Sporočilo *

Skupno število ogledov strani