Praznična malinova Mimoza
20:00
Jutri pri božični večerji lahko za aperitiv ali ob sladici postrežemo ta sladek koktejl z ombre efektom. 😊 Mimoza je sicer koktejl, narejen iz šampanjca in pomarančnega soka. Jaz sem se odločila narediti malo drugačnega in času primerno bolj prazničnega. 😊
Vse kar potrebujemo je šampanjec in enostavni sirup z malinami. Enostavni sirup ni nič drugega kot enaka količina vode in sladkorja. Z njim sicer ponavadi navlažimo biskvite torte, tokrat pa ga bomo vmešali v naš šampanjec. Pijača pa bo odlična popestritev tudi na silvestrovo. 😉 Da bo pa vse še manj zakomplicirano in jemanje časa, sem vse zapisala v skodelicah. Katerakoli velikost skodelice bo odlično opravila svojo nalogo.
Sestavine:
- 1/2 skodelice sladkorja
- 1/2 skodelice vode
- 1 skodelico zamrzjenih malin
- 1 steklenico ohlajenega šampanjca
- sveže vejice rožmarina
- sveže maline za okras
1 skodelica= 250 ml
Postopek:
- V kozico zlijemo vodo in dodamo enako količino sladkorja. Na nizkem ognju kuhamo, dokler se sladkor povsem ne stopi.
- Vmešamo zamrznjene maline in kuhamo še nekaj minut, da se zmehčajo. S paličnim mešalnikom jih spasiramo v pire.
- Vse skupaj precedimo čez cedilo, saj nočemo nobenih majhnih pešk.
- Povsem ohladimo. Sedaj, ko je zunaj mraz, lahko postavimo na prosto in še hitreje ohladimo sirup.
- Ko se sirup povsem ohladi, ga nalijemo za kakšen prst v vsak kozarec za šampanjec. Da dobimo lep ombre efekt, moramo šampanjec nato nalivati tako, da nad kozarec damo žlico in najprej zlijemo šampanjec na žlico, preden steče v kozarec in na sirup. Če bi ga takoj zlili notri, bi se sirup in šampanjec pomešala.
- Ker je sirup res sladek, priporočam, da ne kupujete sladkih penin, saj po tem ni potrebe.
- Za konec dodamo še v vsak kozarec svežo malino in vejico rožmarina.
0 komentarji