Praznična malinova Mimoza

20:00

Jutri pri božični večerji lahko za aperitiv ali ob sladici postrežemo ta sladek koktejl z ombre efektom. 😊 Mimoza je sicer koktejl, narejen iz šampanjca in pomarančnega soka. Jaz sem se odločila narediti malo drugačnega in času primerno bolj prazničnega. 😊


Vse kar potrebujemo je šampanjec in enostavni sirup z malinami. Enostavni sirup ni nič drugega kot enaka količina vode in sladkorja. Z njim sicer ponavadi navlažimo biskvite torte, tokrat pa ga bomo vmešali v naš šampanjec. Pijača pa bo odlična popestritev tudi na silvestrovo. 😉 Da bo pa vse še manj zakomplicirano in jemanje časa, sem vse zapisala v skodelicah. Katerakoli velikost skodelice bo odlično opravila svojo nalogo. 


Sestavine:

  • 1/2 skodelice sladkorja 
  • 1/2 skodelice vode
  • 1 skodelico zamrzjenih malin
  • 1 steklenico ohlajenega šampanjca
  • sveže vejice rožmarina
  • sveže maline za okras

1 skodelica= 250 ml

Postopek:

  1. V kozico zlijemo vodo in dodamo enako količino sladkorja. Na nizkem ognju kuhamo, dokler se sladkor povsem ne stopi. 
  2. Vmešamo zamrznjene maline in kuhamo še nekaj minut, da se zmehčajo. S paličnim mešalnikom jih spasiramo v pire. 
  3. Vse skupaj precedimo čez cedilo, saj nočemo nobenih majhnih pešk. 
  4. Povsem ohladimo. Sedaj, ko je zunaj mraz, lahko postavimo na prosto in še hitreje ohladimo sirup.
  5. Ko se sirup povsem ohladi, ga nalijemo za kakšen prst v vsak kozarec za šampanjec. Da dobimo lep ombre efekt, moramo šampanjec nato nalivati tako, da nad kozarec damo žlico in najprej zlijemo šampanjec na žlico, preden steče v kozarec in na sirup. Če bi ga takoj zlili notri, bi se sirup in šampanjec pomešala. 
  6. Ker je sirup res sladek, priporočam, da ne kupujete sladkih penin, saj po tem ni potrebe. 
  7. Za konec dodamo še v vsak kozarec svežo malino in vejico rožmarina.




You Might Also Like

0 komentarji

Pošlji mi sporočilo

Ime

E-pošta *

Sporočilo *

Skupno število ogledov strani