Ideja za darilo: Praznična pokovka

14:36

Sedaj so postale zelo popularne pokovke obogatene z najrazličnejšimi okusi. Sladke, čokoladne, z različnimi začimbami, sirom, mesnino itd. Izbira je postala res velika in med njimi zlahka najdeš takšne, ki so poleg navadnih všeč tvojim brbončicam. 😃


Pa tudi veste, kako lahko jih je pravzaprav pripraviti? Potrebujete pokovko, maslo, sol in izbrane začimbe oziroma idejo kakšen okus bi si želeli. Jaz sem se odločila za maslene z rožmarinom, ki so božanske in jih en dva tri zmanjka. Za pekoče s čilijem in kajenskim poprom. In v skladu s prazničnim časom za gingerbread pokovko, torej za sladko z melaso, cimetom, ingverjim in muškatnim oreščkom. Vse so odlično uspele, sami pa lahko eksperimentirate in najdete okus po volji. Recept pa je tudi odlična ideja za darilce in še stane nas zelo malo. Pokovko samo spakiramo v lepe vrečke, zavežemo z lepim trakcem in dodamo napis za kakšne gre. Res preprosto. 😉

ROŽMARINOVA POKOVKA

Sestavine:
  • 200 g narejene pokovke
  • 60 g masla
  • 1 žličko soli
  • 1 žličko posušenega rožmarina ali 1 vejico rožmarina
Postopek:
  1. Pripravimo pokovko ali pa že kupimo narejeno. Sicer pa je priprava enostavna. Veliko posodo postavimo na ogenj in dodamo olje- bolje nekoliko več, kot da se nam zažge. Na sredino posode damo 2 zrni koruze in počakamo, da obe počita- takrat je olje dovolj  vroče, da notri stresemo koruzo. Jaz dam toliko koruze, da pokrije celotno dno. Pokrijemo s pokrovko in na vsakih 10 sekund dobro pretresemo posodo, da se pokovka ne žge. To počnemo dokler še kaj poka v posodi.
  2. Maslo medtem stopimo nad nizkim ognjem, dodamo mu sol in rožmarin.
  3. Zlijemo stopljeno maslo na pokovko, pokrijemo s pokrovko in dobro stresemo, da se lepo prepoji med seboj.
  4. Stresemo na pekač in ohladimo ali pojemo še toplo.

PEKOČA POKOVKA

Sestavine:
  • 200 g narejene pokovke
  • 60 g masla
  • 1 žličko soli
  • 1 žličko čilija 
  • 1/2 žličke kajenskega popra
Postopek:
  1. Pripravimo pokovko ali pa že kupimo narejeno. Sicer pa je priprava enostavna. Veliko posodo postavimo na ogenj in dodamo olje- bolje nekoliko več, kot da se nam zažge. Na sredino posode damo 2 zrni koruze in počakamo, da obe počita- takrat je olje dovolj  vroče, da notri stresemo koruzo. Jaz dam toliko koruze, da pokrije celotno dno. Pokrijemo s pokrovko in na vsakih 10 sekund dobro pretresemo posodo, da se pokovka ne žge. To počnemo dokler še kaj poka v posodi.
  2. Maslo medtem stopimo nad nizkim ognjem, dodamo mu čili, kajenski poper in sol.
  3. Zlijemo stopljeno maslo na pokovko, pokrijemo s pokrovko in dobro stresemo, da se lepo prepoji med seboj.
  4. Stresemo na pekač in ohladimo ali pojemo še toplo.


SLADKA GINGERBREAD POKOVKA

Sestavine:
  • 200 g narejene pokovke
  • 60 g masla
  • 50 g rjavega sladkorja
  • 1 žlico melase ali medu
  • 1/2 žličke soli
  • 1 žličko cimeta
  • 3/4 žličke ingverja
  • ščep muškatnega oreščka
Postopek:
  1. Pripravimo pokovko ali pa že kupimo narejeno. Sicer pa je priprava enostavna. Veliko posodo postavimo na ogenj in dodamo olje- bolje nekoliko več, kot da se nam zažge. Na sredino posode damo 2 zrni koruze in počakamo, da obe počita- takrat je olje dovolj  vroče, da notri stresemo koruzo. Jaz dam toliko koruze, da pokrije celotno dno. Pokrijemo s pokrovko in na vsakih 10 sekund dobro pretresemo posodo, da se pokovka ne žge. To počnemo dokler še kaj poka v posodi.
  2. Maslo medtem stopimo nad nizkim ognjem, dodamo mu rjav sladkor, melaso, sol, cimet, ingver  in muškatni orešček.
  3. Zlijemo stopljeno maslo na pokovko, pokrijemo s pokrovko in dobro stresemo, da se lepo prepoji med seboj.
  4. Stresemo na pekač in ohladimo ali pojemo še toplo. Nanjo lahko naribamo še nekaj sladke bele čokolade. 

You Might Also Like

0 komentarji

Pošlji mi sporočilo

Ime

E-pošta *

Sporočilo *

Skupno število ogledov strani