Smrečica z mozarello in pestom
18:37
Gostimo jutri zvečer na silvestrovo in na novega leta dan kakšno druženje z domačimi ali prijatelji? Tukaj je super ideja kaj jim postreči kot prigrizek zraven narezka ali le kot en uvod v silvestrsko večerjo. Zadeva je sila enostavna, vzela nam bo le pol ure s pripravo in peko vred. In zares je ta smrečica slastna. Za vse prste obliznit. 😉
Sestavine:
- 1 zavitek razvaljanega testa za pizzo
- pesto
- mozarella za pizzo
- nekaj stopljenega masla za premaz
Postopek:
- Testo razvijemo in ga razrežemo na vsaj 36 kvadratov.
- Mozarello za pizzo, ki je tista trša in je ne dobimo v vodi, narežemo na majhne kocke. Takšne, ki jih bomo lahko zavili v testo.
- Vsako kocko mozarelle nato pomočimo v pesto, jo denemo na sredino narezanega testa in jo z vseh strani lepo zavijemo.
- Kroglice odlagamo na pekač obložen s peki papirjem, tako da je tisti del, kjer se testo drži skupaj, spodaj.
- Tako nadaljujemo dokler nam ne zmanjka testa, s tem da je vsaki vrsti kroglica ali dve več. Seveda lahko naredimo tudi manjšo ali večjo smrečico ali pa celo kar venček.
- Pečemo v predhodno ogreti pečici na 190°C okoli 15 minut do zlato rjave barve.
- Še toplo smrečico premažemo s stopljenim maslom, potresemo z baziliko ali parmezanom.
Postrežemo toplo!
0 komentarji