Smrečica z mozarello in pestom

18:37

Gostimo jutri zvečer na silvestrovo in na novega leta dan kakšno druženje z domačimi ali prijatelji? Tukaj je super ideja kaj jim postreči kot prigrizek zraven narezka ali le kot en uvod v silvestrsko večerjo. Zadeva je sila enostavna, vzela nam bo le pol ure s pripravo in peko vred. In zares je ta smrečica slastna. Za vse prste obliznit. 😉

Sestavine:
  • 1 zavitek razvaljanega testa za pizzo
  • pesto
  • mozarella za pizzo
  • nekaj stopljenega masla za premaz
Postopek:
  1. Testo razvijemo in ga razrežemo na vsaj 36 kvadratov. 
  2. Mozarello za pizzo, ki je tista trša in je ne dobimo v vodi, narežemo na majhne kocke. Takšne, ki jih bomo lahko zavili v testo.
  3. Vsako kocko mozarelle nato pomočimo v pesto, jo denemo na sredino narezanega testa in jo z vseh strani lepo zavijemo. 
  4. Kroglice odlagamo na pekač obložen s peki papirjem, tako da je tisti del, kjer se testo drži skupaj, spodaj. 
  5. Tako nadaljujemo dokler nam ne zmanjka testa, s tem da je vsaki vrsti kroglica ali dve več. Seveda lahko naredimo tudi manjšo ali večjo smrečico ali pa celo kar venček. 
  6. Pečemo v predhodno ogreti pečici na 190°C okoli 15 minut do zlato rjave barve.
  7. Še toplo smrečico premažemo s stopljenim maslom, potresemo z baziliko ali parmezanom.
Postrežemo toplo! 

You Might Also Like

0 komentarji

Pošlji mi sporočilo

Ime

E-pošta *

Sporočilo *

Skupno število ogledov strani