Pečeni ovseni kosmiči z banano, orehi in brusnicami
23:25
Ob omembi ovsenih kosmičev verjetno vsi najprej pomislimo na tisto pusto ovseno kašo brez okusa, ki je najbrž nimamo v najboljšem spominu in se kremžimo že samo ob misli nanjo. Vendar v teh časih obstaja veliko načinov, kako izboljšati navadne ovsene kosmiče in jih spremeniti v nekaj kar je svetlobna leta daleč od puste kaše. Naredimo lahko muffine, palačinke, svojo granolo in tudi samo kašo se da izboljšati z le nekaj dodatki. Privoščimo pa si lahko tudi v pečici pečene ovsene kosmiče z nekaj sadja in oreščki. Meni je ta oblika kosmičev najbolj pri srcu, saj se jih da pripraviti na ogromno načinov in še nasiti te za precej časa- ali vsaj do kosila. Pripraviš pa si jih lahko že večer prej, če zjutraj nimaš časa za peko.
- 1/2 skodelice ovsenih kosmičev (lahko nadomestiš tudi z ovseno moko)
- 1 zrela banana
- 1 jajce
- 1/2 čž cimeta
- 1/2 čž pecilnega praška
- 1/4 skodelice nasekljanih orehov
- 1/4 skodelice brusnic (namesto njih lahko uporabiš tudi zamrznjene borovnice in je prav tako zelo okusno)
- 1/2 skodelice riževega/ovsenega mleka
- ščep soli
- 2 jušni žlici kokosove moke (opcijsko)
Postopek:
- Zmešaš posebej vse mokre sestavine in vse suhe. K mokrim sestavinam dodaš suhe in zmešaš le toliko, da se vse poveže skupaj. Če bomo preveč mešali, bo prišlo precej zbito.
- Manjši pekač namastimo z maslom ali kokosovim oljem in pečemo v predhodno ogreti pečici na 180°C okoli 25 minut oziroma do zlate-rjave barve.
- Nekoliko ohladimo in pojemo še toplo ali pa si naslednji dan/kasneje ogrejemo v mikrovalovni pečici. Je pa odlično tudi hladno.
Dober tek! :)
0 komentarji