Puhasti bučkini polpeti

10:44

Slednji recept je morda res nekoliko pozen, saj se poletje končuje in nam na domačem vrtu ne rastejo več bučke, vendar sem se ga vseeno odločila objaviti. :) Če se nam že zahoče ta odlična poletna jed/priloga, lahko še vedno skočimo do najbližje trgovine. In res se splača. :)



Sestavine:
  • 500g bučk ali dve srednje veliki bučki
  • 2 jajci
  • 6 žlic polnozrnatih drobtin
  • 1/2 čebule
  • 1/2 naribane mozzarelle
  • poper
  • sol
  • bazilika
Postopek:
  1. Bučki najprej operemo, ji odrežemo oba konca in jo naribamo.
  2. Naribano solimo, nato pa pustimo za okoli 15-20 min, da spusti vodo. 
  3. Medtem nasekljamo čebulo in jo dodamo k jajcem, ki smo jih penasto zmešali. 
  4. Naribane bučke dobro ožamemo, da še dodatno spustijo vodo in jih danemo k mešanici jajc in čebule. Lahko si pomagamo tudi z večjo gazo ali čisto kuhinjsko krpo.
  5. Vse skupaj dobro premešamo, nato pa dodamo še drobtine in naribano mozarello, ki bo naše polpete še bolje držala skupaj.
  6. Začinimo po svojih željah - odvisno kako pikantne polpete želimo.
  7. Na pekač obložen s peki papirjem polagamo srednje velike "kupčke" - polpete. Sama sem ugotovila, da je bolje, če jih ne sploščimo preveč, saj pridejo bolj puhaste.
  8. Pečemo jih v predhodno ogreti pečici na 200°C okoli 20 min ali dokler po vrhu ne postanejo rahlo zapečene.
  9. Postrežemo kot samomostojno jed ali zraven mesa. Jemo jih pa lahko tudi kot burgerje, kar je lahko odlična jed za tiste, ki ne jedo mesa. 
  10. Če nam jih uspe preveč, so hladne kasneje odlične za popoldansko malico. 

You Might Also Like

0 komentarji

Pošlji mi sporočilo

Ime

E-pošta *

Sporočilo *

Skupno število ogledov strani