Puhasti bučkini polpeti
10:44
Slednji recept je morda res nekoliko pozen, saj se poletje končuje in nam na domačem vrtu ne rastejo več bučke, vendar sem se ga vseeno odločila objaviti. :) Če se nam že zahoče ta odlična poletna jed/priloga, lahko še vedno skočimo do najbližje trgovine. In res se splača. :)
Sestavine:
Sestavine:
- 500g bučk ali dve srednje veliki bučki
- 2 jajci
- 6 žlic polnozrnatih drobtin
- 1/2 čebule
- 1/2 naribane mozzarelle
- poper
- sol
- bazilika
Postopek:
- Bučki najprej operemo, ji odrežemo oba konca in jo naribamo.
- Naribano solimo, nato pa pustimo za okoli 15-20 min, da spusti vodo.
- Medtem nasekljamo čebulo in jo dodamo k jajcem, ki smo jih penasto zmešali.
- Naribane bučke dobro ožamemo, da še dodatno spustijo vodo in jih danemo k mešanici jajc in čebule. Lahko si pomagamo tudi z večjo gazo ali čisto kuhinjsko krpo.
- Vse skupaj dobro premešamo, nato pa dodamo še drobtine in naribano mozarello, ki bo naše polpete še bolje držala skupaj.
- Začinimo po svojih željah - odvisno kako pikantne polpete želimo.
- Na pekač obložen s peki papirjem polagamo srednje velike "kupčke" - polpete. Sama sem ugotovila, da je bolje, če jih ne sploščimo preveč, saj pridejo bolj puhaste.
- Pečemo jih v predhodno ogreti pečici na 200°C okoli 20 min ali dokler po vrhu ne postanejo rahlo zapečene.
- Postrežemo kot samomostojno jed ali zraven mesa. Jemo jih pa lahko tudi kot burgerje, kar je lahko odlična jed za tiste, ki ne jedo mesa.
- Če nam jih uspe preveč, so hladne kasneje odlične za popoldansko malico.
0 komentarji