Hitre ovsene palačinke
09:00
Včasih bi si za zajtrk pripravili nekaj posebnega in ne standardnih kosmičev z jogurtom ali mlekom, vendar imamo premalo časa, ker nismo dovolj zgodaj vstali ali pa se nam na splošno mudi v nov delovni dan poln izzivov. Še en okusen recept v seriji palačink, ki se ga bomo zaradi njegove enostavnosti zagotovo večkrat lotili. :)
Sestavine:
- 40 g ovsene moke
- 1 jajce
- 40 ml mleka
- 10 ml vode ali radenske
- ščep soli
- cimet
- kokosovo/rastlinsko olje za peko
Postopek:
- Če nimamo ovsene moke, samo ovsene kosmiče z blenderjem ali kavnim mlinčkom zmeljemo v moko. Sama jo rada zmeljem več, da mi je ni potrebno vsakič znova.
- Jajce, mleko in vodo dobro zmešamo z metlico ter dodamo moko pomešano s cimetom in soljo, da dobimo homogeno zmes.
- Dobili bomo precej gostejše testo, kot smo jih vajeni pri standardnih palačinkah. Če bi jih redčili z vodo, radensko ali mlekom, se nam bodo trgale in se ne bodo mogle lepo obrniti.
- Ponev pristavimo na ogenj in ga namastimo z oljem. Palačinke pečemo kot katerekoli navadne - ko je olje dovolj segreto, z zajemalko apliciramo zmes na vročo ponev.
- Zaradi gostote se morda testo ne bo hotelo povsem razliti po ponvi, vendar nismo naredili ničesar narobe in ni potrebno, da nas karkoli zaskrbi.
- Iz mase dobimo dve veliki palačinki in če bi jih radi več, samo povečamo sestavine.
- Namažemo jih z grškim jogurtom in nadevamo s svežim sadjem ali pa seveda uporabimo namaz po lastnih željah. Jaz v tem primeru uporabila domačo borovničevo chia marmelado.
0 komentarji