Hitre ovsene palačinke

09:00

Včasih bi si za zajtrk pripravili nekaj posebnega in ne standardnih kosmičev z jogurtom ali mlekom, vendar imamo premalo časa, ker nismo dovolj zgodaj vstali ali pa se nam na splošno mudi v nov delovni dan poln izzivov. Še en okusen recept v seriji palačink, ki se ga bomo zaradi njegove enostavnosti zagotovo večkrat lotili. :)




Sestavine:

  • 40 g ovsene moke
  • 1 jajce
  • 40 ml mleka
  • 10 ml vode ali radenske
  • ščep soli
  • cimet
  • kokosovo/rastlinsko olje za peko
Postopek:
  1. Če nimamo ovsene moke, samo ovsene kosmiče z blenderjem ali kavnim mlinčkom zmeljemo v moko. Sama jo rada zmeljem več, da mi je ni potrebno vsakič znova.
  2. Jajce, mleko in vodo dobro zmešamo z metlico ter dodamo moko pomešano s cimetom in soljo, da dobimo homogeno zmes.
  3. Dobili bomo precej gostejše testo, kot smo jih vajeni pri standardnih palačinkah. Če bi jih redčili z vodo, radensko ali mlekom, se nam bodo trgale in se ne bodo mogle lepo obrniti.
  4. Ponev pristavimo na ogenj in ga namastimo z oljem. Palačinke pečemo kot katerekoli navadne - ko je olje dovolj segreto, z zajemalko apliciramo zmes na vročo ponev. 
  5. Zaradi gostote se morda testo ne bo hotelo povsem razliti po ponvi, vendar nismo naredili ničesar narobe in ni potrebno, da nas karkoli zaskrbi. 
  6. Iz mase dobimo dve veliki palačinki in če bi jih radi več, samo povečamo sestavine.
  7. Namažemo jih z grškim jogurtom in nadevamo s svežim sadjem ali pa seveda uporabimo namaz po lastnih željah. Jaz v tem primeru uporabila domačo borovničevo chia marmelado. 



You Might Also Like

0 komentarji

Pošlji mi sporočilo

Ime

E-pošta *

Sporočilo *

Skupno število ogledov strani