Kokosov drobljenec z banano in jabolkom
20:00
Okusna sladica ali zajtrk, ki si ga lahko pripravimo večer
prej in katerega bi z lahkoto pripravili tudi tisti, ki niso najbolj vešči kuhanja
ali peke. Všeč pri drobljencu mi je, ker ga lahko pripraviš na 1001 način, ker čisto vedno uspe in je zelo okusno. Uporabiš lahko katerokoli sadje – sveže ali
zamrznjeno, tistega ki ti je najljubši. Eksperimentiraš lahko do onemoglosti, dokler ne najdeš kombinacije, ki ti je najboljša.
Sestavine:
- 40g kokosove moke,
- 40g pirine moke,
- 40g hladnega masla,
- 2 jušni žlici sladkorja,
- 1,5 banane narezane na kolobarje,
- 1 jabolko,
- cimet,
- 1 jušna žlica limoninega soka,
- maslo za namastitev pekača
Postopek:
- Jabolko olupimo in narežemo na manjše koščke, banano pa na kolobarje. Oboje stresemo v skledo, dodamo limonin sok in cimet. Dobro premešamo in postavimo na stran.
- V drugi posodi skupaj zmešamo pirino in kokosovo moko ter sladkor.
- V mešanico dodamo hladno maslo (lahko narezano ali pa tudi ne) in se s prsti lotimo mešanja oziroma gnetenja.
- Postopek je zelo podoben tistemu za krhko testo, le da tukaj samo naredimo »drobtinice«. Mokrih sestavin imamo premalo, da bi dobili gladko testo, zato se mu tudi reče drobljenec.
- Ko smo maslo toliko s prsti vmešali v moko in sladkor, da nam res ostanejo samo drobtine, se lotimo sestavljanja našega zajtrka ali sladice.
- Manjši pekač namastimo z maslom in na dno zložimo koščke banan in jabolka. Čez sadje stresemo testo, da vsega pokrijemo in pečemo v predhodno ogreti pečici na 180°C 25-30 minut oziroma dokler ni zlato-rjavo zapečeno.
- Drobljenec vsaj okoli 10 minut hladimo, saj se lahko z vročim sadjem precej opečemo.
- Postrežemo toplega, je pa enako dober tudi hladen, če nam ga seveda sploh kaj ostane za kasneje. ;)
0 komentarji