Jajček iz pečice
21:00
Tako kot vsakemu, se tudi meni ne da velikokrat nekaj posebnega pripravljati za zajtrk, ker se mu mudi, sem nenaspana ali preprosto nimam volje po kakšnih fensi palačinkah. :) Sicer jih rada naredim in še raje pojem :D ampak roko na srce - priprava in sama peka znata vzeti kar nekaj časa in stanja pred štedilnikom, kar se ti včasih pač ne ljubi. Pika. :) Takrat si pripravim kosmiče, toast ali kakšno pečeno jajce na oko. Si pa kdaj kljub brezvolju pripravim jajce na oko nekoliko drugače - pečeno v pečici.
Sestavine:
(za en ramekin)
- 1 jajce
- 1 polnozrnati toast
- naribani sir
- začimbe po izbiri (jaz uporabila sol, kajenski poper in baziliko)
- pršut (opcijsko)
- maslo/olje za namastitev
Postopek:
- Vzamemo rezino toasta ali kruh zelo na tanko narežemo. Priporočam, da greste čez toast z valjarjem, saj se manj drobi, ko ga polačimo v ramekin.
- Ramekin namastimo z oljem ali maslom ter toast potisnemo notri.
- Nanj položimo pršut, če imate radi pečenega. Jaz ga kasneje raje jem zraven :) Na toast oziroma pršut naribamo nekaj sira. Precej odvisno kako velike ramekine/pekače imamo.
- Na sir ubijemo jajce in postresemo z začimbami - sol, poper in tiste, ki jih imamo radi. Pri meni je to bazilika. :)
- Peči damo v predhodno ogreto pečico na 200°C za okoli 10-12 minut. Če je pečeno ugotovimo tako, da ko potresemo ramekin/pekač se jajce še nekoliko trese, vendar je že zakrknil.
- Predlagam, da se jih postreže na krožniku, saj so precej vroči in zna biti iz njih nekoliko težko jesti. ;)
0 komentarji