Bučni piškoti s koščki čokolade

10:00

Hokaido bučo (ali katero drugo) je možno pripraviti na veliko načinov in ni potrebno, da jo uživamo zgolj kot slano jed. Buča v sladkih jedeh zaradi močnih začimb izgubi večino svojega okusa in bolj ali manj služi za neke vrste veziva med sestavinami. Zato se jo nikar ne bojmo uporabiti v sladici, najsi bodo pite, muffini, napitki ali piškoti. Če pa imamo koga, ki bi sllučajno vihal nos, ko bi slišal, da je v naših sladicah zelenjava, pa mu pač ta podatek lahko preprosto zamolčimo. 😉



Piškotki so puhasti in koščki čokolade jim dajo tisto piko na i. Izjemno dobro se priležejo k čaji, kavi ali pa kar k bučni beli kavici oz. pumpkin spice latte-ju. :)


Sestavine:
(za 2 srednje velika pekača)
  • 110 g zmehčanega masla
  • 40 g belega sladkorja
  • 120 g  rjavega sladkorja
  • 1 jajce
  • 1 čž vanilijeve esence
  • 140 g bučnega pireja
  • 170 g polnozrnate moke
  • 100 g bele moke
  • 1 čž sode bikarbone
  • ščep soli
  • 1 čž pumpkin spice
  • 70 g čokoladnih kapljic ali na koščke narezana čokolada
Za pumpkin spice:
  • 1 čž cimeta
  • 1/2 čž ingverja v prahu
  • 1/4 čž pimenta
  • ščep muškatnega oreščka
Postopek:
  1. Najprej pripravimo bučni pire, če ga slučajno nimamo na zalogi. Vse o pripravi bučnega pireja si lahko preberete tukaj
  2. K pireju ubijemo jajce, dodamo zmehčano maslo, sladkor in vanilijevo aromo. Vse zelo dobro zmešamo skupaj. 
  3. V posebni posodi zmešamo skupaj suhe sestavine. Torej belo in polnozrnato moko, sol, sodo bikarbono in pumpkin spice. 
  4. Pumpkin spice zmešamo posebej in odvzamemo na koncu 1 čajno žličko. Ostalo si lahko prihranimo za kakšno drugo bučno sladico. 
  5. Če uporabimo čokolado, jo narežemo na majhne koščke in jo stresemo k suhim sestavinam. 
  6. Moko s čokolado po tretjinah dodajmo k mokrim sestavinam in zamesimo v gladko kepo testa.
  7. Testo se zna kar lepiti na roke, zato mu lahko dodamo še moko po potrebi. 
  8. Najbolje je potresti testo z moko nato pa ga pokrijemo/zavijemo v plastično kuhinjsko folijo in damo počivati v hladilnik za minimalno pol ure.
  9. Ko je počival dovolj časa, se lotimo oblikovanja majhnih kroglic, ki jih polagamo na pekač obložen s peki papirjem. Roke si na vsake toliko malo pomokamo, ker se testo precej lepi. Polagamo jih vsaj 1.5 cm narazen, saj se med peko rahlo razlezejo in nočemo, da se nam piškotki sprimejo skupaj.
  10. Pečemo na 180°C v predhodno ogreti pečici okoli 12 do max 15 minut oziroma odvisno od zmogljivosti vaše pečice.



You Might Also Like

0 komentarji

Pošlji mi sporočilo

Ime

E-pošta *

Sporočilo *

Skupno število ogledov strani