Puhasti srčki polnjeni z jagodno marmelado

15:00

Mar je lahko še bolj enostavno pripraviti posladek za naše najdražje? Potrebuješ le listnato testo in jagodno marmelado ter imaš v pol ure pred seboj sladke puhaste srčke, ki jih lahko postrežeš zjutraj za zajtrk skupaj s svežimi jagodami ali jih pustiš na lepem krožniku s kakšnim ljubečim sporočilcem. 💏💗


Srčke nam vsekakor ni potrebno pripraviti le za Valentinovo, marca praznujemo še Gregorjevo. 😊 Vsekakor pa lahko recept uporabimo čez vse leto, namesto jagodne marmelade posežemo po Nutelli in namesto standardnih rogljičkov naredimo žepke. Možnosti imamo veliko. 


Sestavine:
(za okoli 12 puhastih poslastic)
  • 1 zavitek razvaljanega listnatega testa 
  • jagodna marmelada (ali katerakoli druga, če jagodne nimamo na zalogi)
  • sladkor v prahu za posip

Postopek:
  1. Razvijemo zavitek listnatega testa in vanj z modelčkom za piškote odtisnemo srčke. Boljše je, če imamo nekoliko večji modelček, saj nam bo lažje nadevati jih z marmelado in ta nam med peko ne bo uhajala ven.
  2. Srčke polagamo na pekač obložen s peki papirjem. Ker pride iz testa veliko odreznin, slednje lepo zgnetemo skupaj in jih razvaljamo med 2 listoma peki papirja. 
  3. Polovico srčkov nadevamo z jagodno marmelado. Ne pretiravajmo, saj nam bo sicer med peko marmelada stekla ven iz srčkov. 
  4. Po robovih srčka s prstom navlažimo z vodo - voda nam bo služila kot neke vrste lepilo. 
  5. Pokrijemo z drugim srčkom in robove stisnemo skupaj. Da bo res držalo, gremo še z vilicami po celotnem srčku. 
  6. Na vsak puhasti srček na sredino zarežemo z nožem križec.
  7. Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180°C okoli 15-20 min (odvisno od vaše pečice). Srčki so pečeni, ko so zlatorjave barve.
  8. Ko se ohladijo, jih potresemo še s sladkorjem v prahu in imamo naš posladek pripravljen!
Dober tek!


You Might Also Like

0 komentarji

Pošlji mi sporočilo

Ime

E-pošta *

Sporočilo *

Skupno število ogledov strani