Puhasti srčki polnjeni z jagodno marmelado
15:00
Mar je lahko še bolj enostavno pripraviti posladek za naše najdražje? Potrebuješ le listnato testo in jagodno marmelado ter imaš v pol ure pred seboj sladke puhaste srčke, ki jih lahko postrežeš zjutraj za zajtrk skupaj s svežimi jagodami ali jih pustiš na lepem krožniku s kakšnim ljubečim sporočilcem. 💏💗
Srčke nam vsekakor ni potrebno pripraviti le za Valentinovo, marca praznujemo še Gregorjevo. 😊 Vsekakor pa lahko recept uporabimo čez vse leto, namesto jagodne marmelade posežemo po Nutelli in namesto standardnih rogljičkov naredimo žepke. Možnosti imamo veliko.
Sestavine:
(za okoli 12 puhastih poslastic)
- 1 zavitek razvaljanega listnatega testa
- jagodna marmelada (ali katerakoli druga, če jagodne nimamo na zalogi)
- sladkor v prahu za posip
Postopek:
- Razvijemo zavitek listnatega testa in vanj z modelčkom za piškote odtisnemo srčke. Boljše je, če imamo nekoliko večji modelček, saj nam bo lažje nadevati jih z marmelado in ta nam med peko ne bo uhajala ven.
- Srčke polagamo na pekač obložen s peki papirjem. Ker pride iz testa veliko odreznin, slednje lepo zgnetemo skupaj in jih razvaljamo med 2 listoma peki papirja.
- Polovico srčkov nadevamo z jagodno marmelado. Ne pretiravajmo, saj nam bo sicer med peko marmelada stekla ven iz srčkov.
- Po robovih srčka s prstom navlažimo z vodo - voda nam bo služila kot neke vrste lepilo.
- Pokrijemo z drugim srčkom in robove stisnemo skupaj. Da bo res držalo, gremo še z vilicami po celotnem srčku.
- Na vsak puhasti srček na sredino zarežemo z nožem križec.
- Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180°C okoli 15-20 min (odvisno od vaše pečice). Srčki so pečeni, ko so zlatorjave barve.
- Ko se ohladijo, jih potresemo še s sladkorjem v prahu in imamo naš posladek pripravljen!
Dober tek!
0 komentarji