Avokadove kroglice oblite s temno čokolado

14:50

Že nekaj časa je jasno, da si lahko vsako stvar pripravimo na bolj zdrav način z manj sladkorja z drugačno moko in maščobo. Tudi sladice si lahko sedaj privoščimo brez slabe vesti in nam ni potrebno kasneje razmišljati, če smo res morali pojesti tisto čokolado, torto, piškote.


Slednje avokadove kroglice prav tako spadajo v kategorijo sladic, ki si jih lahko privoščimo prav kadarkoli. 😀😍😋🙌 Mehka avokadova kremna sredica se neverjetno dobro povezuje s temno čokolado. Avokado je nasploh dober sadež za nas, saj velja za enega bolj zdravih sadež in vsebuje zelo veliko hranil. Ker nima specifičnega okusa, lahko iz njega pripravimo marsikaj. Jaz sem v njem že spekla jajček in naredila cheesecake. Oboje je uspelo več kot dobro. :)


Sicer se imenujejo kroglice, vendar so bolj podobne kakšnim kupčkom. 😀😂 Nekoliko težje jih je lepo oblikovati, saj se zaradi kokosovega olja in toplih rok hitro masa topi, a nič zato. So odličen in zdrav posladek in pojemo jih lahko toliko kot nam srce poželi. 😉 Recept sem sicer pred časom našla v neki reviji, vendar ne vem več kako se imenuje. Na srečo sem si vsaj recept izpisala.


Sestavine:
  • 220 g zrelega zmečkanega avokada
  • 110 g hladno stiskanega nerafiniranega kokosovega olja
  • 200 g temne Cavalier čokolade s stevio ali čokolade s stevio od Dorine (ali katerekoli z najmanj 75% kakavovega deleža)
  • 1 -2 jušni žlici javorjevega/agavinega sirupa ali medu (po želji tudi izpustimo, če hočemo narediti brez sladkorja)
  • 1/4 čajne žličke vanilijeve arome
  • majhen ščepec soli
Postopek:
  1. V multipraktik vržemo zrel avokado. Zrel je takrat, ko je sadež na otip mehek in ko ga prerežemo, bi ga lahko zmečkali z vilicami. Najlažje nam bo vse pripraviti v multipraktiku, vsekakor pa lahko tudi na roke zmešamo sestavine. 
  2. Avokadu dodamo kokosovo olje. Naj bo sobne temperature ali stopljen, saj se bo tako lažje zmešal skupaj z avokadom. Dodamo še javorjev sirup, ščep soli in vanilijo. 
  3. Vse skupaj nekaj časa mešamo v multipraktiku, da dobimo kremasto zmes. 
  4. Preložimo v manjšo skledo, pokrijemo s plastično kuhinjsko folijo in damo za vsaj 2 ure ali več v zamrzovalnik, da se potrdi. 
  5. Ko je bilo dovolj časa na hladnem, se lotimo oblikovanja "kroglic." Moje so nastale bolj jajčaste oblike in ne ravno kroglice. 😂 V rokah se masa hitro topi, zato predlagam da si jih predhodno zmočite pod zares hladno vodo in to tudi vmes večkrat ponovite.
  6. Kroglice/kupčke odlagamo na pladenj obložen s peki papirjem. Ko uporabimo vso maso, damo kroglice še vsaj slabo uro nazaj v zamrzovalnik. Med oblikovanjem so se gotovo zmehčale in če jih bomo sedaj oblili s toplo čokolado se nam bodo še bolj.
  7. Čokolado stopimo nad soparo ali v mikrovalovni. Pazimo, da se nam ne zažge. 
  8. Vsako kroglico potopimo v stopljeno čokolado in jih odlagamo na peki papir. Ker so kroglice iz zamrzovalnika, se bo čokolada hitro začela strjevati. Vseeno kroglice za še eno dodatno uro postavimo v hladilnik, da se čokolada res lepo potrdi. 
  9. Do uporabe jih hranimo v hladilniku, saj se nam bodo na sobni temperaturi sicer začele mehčati. 

You Might Also Like

0 komentarji

Pošlji mi sporočilo

Ime

E-pošta *

Sporočilo *

Skupno število ogledov strani