Srčasti red velvet cheesecake brownies

16:00

Dan zaljubljencev je že skoraj povsem pred nami, zato že vsi obsedeno kupujejo/kupujemo primerna darilca za naše najdražje. 😃💑 Če se morda ne obdarujete med seboj s kakšnimi velikimi darili in zgolj s kakšnimi Lindtovimi pralinami v škatlici obliki srčka ali drugo podobno bonboniero, lahko greste letos še en korak dlje - sami pripravite sladka darilca.


Zagotovo se bodo odlično obnesle domače čokoladne praline ali kakšne druge krasne kroglice ali pa pripravite tele okusne rdečkaste brownije s kremnim sirom. So dobri, nekoliko drugačna poslastica in s tem nekoliko marmornim vzorcem na vrhu izgledajo prav posebno - ravno za Valentinovo. Zložimo jih lahko v lepo darilno škatlo (v Tediju imajo ogromno izbiro), dodamo še lepo voščilnico in naše domače darilce pripravljeno z ljubeznijo je narejeno. Ali pa gremo še korak dlje in jih namesto na kvadratke izrežemo s modelčkom za piškote v obliki srčka, kot sem naredila jaz. 💏💕


Seveda pa niso slednji browniji zgolj za zaljubljence, pripravite jih lahko staršem, bratom, sestram, prijateljem in navsezadnje tudi zase. Kje piše, da si lepe škatle s sladkimi dobrotami ne bi mogli pokloniti kar samim sebi? 😉 Ali se razvajati s kakšnim drugo stvarjo, ki si jo želimo? Sedaj imamo lahko en velik razlog, da se razvajamo s kakšno stvarjo. 😊


Sestavine:
Za red velvet biskvit:
  • 110 g masla
  • 2 jajci
  • 100 g  belega sladkorja
  • 40 g rjavega sladkorja
  • 80 g polnozrnate moke
  • 70 g bele moke
  • 3 jušne žlice kakava (kupimo takšnega, ki nima preveč močne barve - lažje bomo dobili rdečo barvo)
  • 1 čajno žličko jabolčnega kisa
  • 1 čajno žličko vanilijeve esence
  • ščep soli
  • rdečo jedilno barvo v pasti (najboljše so od Wiltona) 
Za nadev iz kremnega sira:
  • 225 g kremnega sira
  • 1 jajce
  • 1-2 žlici sladkorja
  • 1 čajno žličko vanilijeve esence
Postopek:

  1. Zmehčano maslo kremasto vmešamo z električnim mešalnikom skupaj s sladkorjem. Vsako jajce posebej ubijemo k kremasti zmesi, ga vmešamo in dodamo drugo jajce. Ne pozabimo na vanilijevo esenco.
  2. Suhe sestavine posebej zmešamo v posodi, torej moko, kakav in sol. Če želimo, da nam bo rdeča barva dala res živo barvo, potem kupimo kakšen cenejši kakav v prahu, ki so bolj svetle rjave barve. Jaz sem tokrat uporabila Sparovega.
  3. Suhe sestavine stresemo k mokrim in jih vmešamo z lopatko. Na koncu dodamo še žličko jabolčnega kisa in rdečo jedilno barvo v pasti. Rdeča barva se bo videla samo, če bomo kupili zares kvalitetno. Od Wiltona v pasti so super, saj so precej koncetrirane in je dovolj že za noževo konico. Dobite jih v specializiranih trgovinah za peko. Seveda pa lahko to brez skrbi izpustite.
  4. Pekač obložimo s papirjem za peko, saj bomo tako kasneje brez težav spravili ven naše brownije. Pekač naj bo velikosti 23x23 cm, 
  5. Kakšno 1/4 skodelice mase si prihranimo, ostalo pa nadevamo v pekač in jo enakomerno razmažemo. 
  6. V posebni posodi skupaj zmešamo kremni sir, ki naj bo sobne temperature, saj ga bomo tako lažje kremasto zmešali. Dodamo jajce in vanilijevo esenco. 
  7. Kremni sir razmažemo čez rdečo maso za brownije. 
  8. Na to pa z žličko po celotnem pekaču nadevamo majhne kupčke tiste mase, ki smo si jo prej prihranili. Vzamemo jedilni nož in gremo skozi te kupčke in kremni sir, da dobimo neke vrste "marmornega"vzorca. 
  9. Pečemo v pečici predhodno ogreti na 180°C okoli 30-35 minut (odvisno od zmogljivosti vaše pečice). 
  10. Brownije najprej 10 minut hladimo v pekaču, nato pa naprej na kuhinjski rešetki - hitreje sem nam bo ohladil. 
  11. Ko je povsem ohlajen, ga lahko samo razrežemo na 16 enakih kock ali pa greste nekoliko dlje in naredite te čudovite srčke. 💓😉 Potrebujete samo modelček za piškote v obliki srčka, ki ga potisnete v brownije. Pri tem si pomagajte tudi z nožem, saj pridejo naši Valentinovi žametno rdeči browniji precej višji od modelčka za piškote. 
  12. Postrežemo na krožniku ali jih poklonimo za darilce v škatlici. 
Prijetno sladkanje! :) 


You Might Also Like

0 komentarji

Pošlji mi sporočilo

Ime

E-pošta *

Sporočilo *

Skupno število ogledov strani