Valentinove kroglice z belo čokolado

13:26

Če se s svojo ljubeznijo ali drugimi družinski člani (starši, bratje/sestre, otroci) srečate šele proti večeru, ker ste prej zadržani zaradi najrazličnejših obveznosti, a imate nekaj več časa za pripravo česa posebnega, se lahko lotite teh enostavnih kroglic, ki od vas ne zahtevajo nobenih posebnih kuharskih veščin. 💑😉💕


Vse sestavine imate skoraj zagotovo doma, razen kakšne rdeče jedilne barve v pasti za katero nimate časa, da bi jo skočili kupiti v specializirano trgovino za peko, ker se jih žal drugje ne da dobiti. Vseeno pa boste v vsakem večjem Mercatorju ali Sparu našli jedilne barve od Dr. Oetker v tubicah, imajo jih tudi v prahu. V tem primeru kakav povsem izpustite iz recepta in ga raje nadomestite z moko. Vsekakor pa ni potrebno, da so kroglice rdeče - naredite navadne kakavove in mlečno Linolado nadomestite z Nutello. 


Zložite jih v lepo škatlico in papirčke za mignone. Lahko jih postrežete tudi v takem kozarcu za sadno kupo kot so na slikicah ali na lepši krožnik. Če nimate nobene lepe škatlice, je dovolj tudi kakšna od bonboniere, ki jo zavijete v darilni papir. Vsekakor pa brez težave izdelate svojo, kakor sem jo jaz za presne čokoladne kroglice


Sestavine:
Za biskvit:
  • 85 g masla ali margarine
  • 110 g sladkorja
  • 1 jajce
  • 1/2 čž vanilijeve arome. 
  • 100 g moke
  • 1,5 jušne žlice nesladkanega kakava (ali dodajte še toliko moke)
  • 1/4 čajne žličke sode bikarbone
  • 1/2 čajne žličke jabolčnega kisa
  • 65 ml mleka
  • rdeča jedilna barva v pasti
Za kroglice:
  • 110 g sirnega namaza/maskarpone sirčka
  • 2 jušni žlici mlečne Linolade ali Linolade kokos ali jagodne marmelade
  • 1 jušno žlico sladkorja v prahu
  • 240 g bele čokolade
Postopek:
  1. Maslo/margarino predhodno postavimo na sobno temperaturo, da se zmehča. Če smo na ta del pozabili ali se nam na splošno mudi, ga za okoli 20 sekund postavimo v mikrovalovno. 
  2. Maslo z električnim mešalnikom kremasto zmešamo in mu postopoma vmešavamo sladkor. 
  3. Dodamo jajce in vanilijevo aromo. Ko je oboje vmešano prilijemo še mleko.
  4. Posebej zmešamo skupaj suhe sestavine in jih polovico stresemo k mokrim in jih vmešamo z lopatko.
  5. Kis in sodo zmešamo v majhnem lončku skupaj, da se soda aktivira in se začne peniti. Primešamo k naši masi. 
  6. Dodamo še preostanek suhih sestavin in rdečo jedilno barvo dokler ne dobimo želene rdeče barve. 
  7. Katerikoli pekač obložimo s peki papirjem in vanj stresemo maso za kroglice. Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180°C okoli 25-30 minut (odvisno od pečice) in dokler ne pride zobotrebec iz testa ven čist. 
  8. Biskvit vzamemo ven iz pekača, saj se bo tako hitreje ohladil. 
  9. Povsem ga ohladimo, nato pa ga čisto zdrobimo v večjo skledo, da imamo polno majhnih biskvitnih drobtin. Po želji si nekaj drobtin postavimo na stran, da bomo z njimi potresli na koncu naše kroglice.
  10. K drobtinam dodamo sladkor (opcijsko), sirni namaz in Linolado. Najprej dobro premešamo s kuhalnico, nato pa na roke gnetemo kot da bi gnetli testo, da dobimo gladko kepo. 
  11. Sploščimo jo v disk in zavijemo v plastično kuhinjsko folijo. Postavimo jo na hladno za dobre pol ure - lahko tudi v zamrzovalnik, če želimo pospešiti čas hlajenja.
  12. Iz hladnega testa oblikujemo kroglice - jaz raje delam manjše, da jih nastane več. 
  13. Belo čokolado stopimo nad soparo ali v mikrovalovni. Pazimo, da je ne zažgemo!
  14. Vsako kroglico potopimo v stopljeno belo čokolado in jih odlagamo na pladenj obložen s peki papirjem. Po želji vsako potresemo s tistimi drobtinicami, ki smo si jih prej prihranili. 
  15. Kroglice vsaj za pol ure postavimo v hladilnik, da se čokolada nekoliko strdi, preden jih odstranimo ali ponudimo svojemu Valentinčku. :) 
  16. Lahko pa stopite še malo temne čokolade, vanje pomočite vilice in stresate z vilicami nad kroglicami, da dobite tak vzorec kakor ga imam sama na kroglicah. 😉😋
Prijetno praznovanje! 😉


You Might Also Like

0 komentarji

Pošlji mi sporočilo

Ime

E-pošta *

Sporočilo *

Skupno število ogledov strani