Velikonočni mandljevi kolački z belo čokolado

16:00

Sedaj že res nekaj let zapored za velikonočne praznike zagotovo spečem še kakšne kolačke z luštnimi čokoladnimi jajčki. Preprosto so mi takšni kolački super luštni in tako ali tako jih rada pečem za kakršnokoli priložnost. Kolački so vedno dobra ideja. 😉 


Lani sem tako spekla posebne čokoladne kolačke brez moke in s čičeriko. 😀 Čeprav se slišijo neznansko čudno, so bili res super dobri, rahli in čičerike v njih se res posebno ne čuti. Letos sem se zato namenila speči nekoliko bolj "normalne" kolačke, ki pa so sicer nekoliko bolj zdravi, saj ne vsebujejo navadnega sladkorja in bela čokolada je slajena s stevio. Za kolaček, ki je poleg tega še malo bolj zdrav, je pa vedno čas, kajne? 😍


Sestavine:
Sladka krema:
Postopek:
  1. Najprej skupaj zmešamo vse mokre sestavine. Jajci penasto vmešamo s sladilom, dodamo olje in mleko.
  2. Posebej zmešamo polnozrnato in navadno belo moko, nato razmaščeno mandljevo moko, pecilni in sol. 
  3. Belo čokolado res drobno nasekljamo, da se bo med peko lepo stopila in povezala s kolački. Dodamo ko k suhim sestavinam. 
  4. Suhe sestavine pretresemo k mokrim sestavinam in premešamo le toliko, da se sestavine povežejo med seboj. 
  5. Papirčke vstavimo v pekač za muffine in jih nadevamo z mandljevo maso do 3/4. Potresemo še z nekaj narezanimi mandljevimi lističi. Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180°C okoli 17-20 min (odvisno od vaše pečice). Ohladimo.
  6. Nato pripravimo še kremo. Smetano stepemo skupaj s kremfixom, ki smo ga zmešali s sladilom v prahu. Nadevamo v dresirno vrečko in nabrizgamo kremo na kolačke. V kremo nato potisnemo še tri Milka čokoladna jajčka (ali če imate kakšna druga na zalogi). 
  7. Do uporabe jih hranimo v hladilniku. 
Prijetno sladkanje! 


You Might Also Like

0 komentarji

Pošlji mi sporočilo

Ime

E-pošta *

Sporočilo *

Skupno število ogledov strani