Veganska jagodna tortica v kozarčku [VG, BG]

16:30

Trenutno je vse na moji strani res posvečeno le jagodam, a kaj ko so ene mojih najljubših sadežev in jih imam skoraj poln hladilnik. 😄 Najraje si jih privoščim kar same, a včasih jagode pač niso najbolj sladke in takrat jih je najbolje zakamuflirati v kakšno super sladico, kajne? 😋😉 


In tale ekspresni posladek v kozarčku, bi lahko poimenovala kar "mučeniška" jagodna tortica, glede na to, da danes praznujejo naši mučeniki. 😄 Če so bili tako dobri, da so nam za dan žena prinesli vsaj kakšno rožico, se jim lahko oddolžimo z enim super posladkom, kajne? 😉 Ta tortica je res božanska, saj je najprej enostavna, ne potrebujemo eno celo vrsto sestavin, predvsem pa je brez sladkorja, glutena in je veganska. Poleg tega pa jih iz recepta nastane nekaj več in si lahko brezskrbno še same privoščimo eno ali mogoče dve. 😄😉


Sestavine:
(za 5 kozarčkov)
  • 60 g veganskih piškotov (ali katerekoli imate najraje)
  • 1 žlico stopljenega kokosovega olja (ali navadnega masla)
  • 1 pločevinko kokosovega mleka
  • 500 g svežih jagod
  • 2 žlici chia semen (če jih nimamo, lahko uporabimo koruzni škrob za zgostitev jagod)
  • 2 žlici SugarSweet Soft sladila 1:1 (ali uporabimo agavin sirup, navadni sladkor)
  • še nekaj svežih narezanih jagod za okrasitev
Postopek:
  1. Najprej pripravimo jagodni pire. Jagode operemo in zrežemo na manjše koščke. Spasiramo jih v blenderju ali s paličnim mešalnikom. 
  2. V jagodni pire vmešamo 1 žlico SugarSoft sladila in jih v kozici pristavimo na ogenj. Dobro je, da jih malo pokuhamo, da se ne bi sladica pokvarila (če ne bomo seveda že takoj vse pojedli 😉).  Vmešamo chia semena, ki bodo služila, da se bodo jagode zgostile. Če jih mogoče nimamo, samo žlico škroba zmešamo z malo vode in vmešamo k jagodam, da se zgostijo. 
  3. Jagodni pire nekoliko ohladimo. 
  4. Piškote zmeljemo in jim dodamo stopljeno kokosovo olje. Jaz sem ga sicer izpustila, ampak je bolje, ker se drobtine sprimejo skupaj in kasneje nimamo težav nadevati kreme na piškote. Piškotne drobtine razdelimo v kozarčke.
  5. Kokosovo mleko stresemo v večjo posodo. Poberemo samo zgornji del mleka, ki se je strdil. Kokosova voda nam bo ostala povsem na dnu pločevinke. Tisto lahko kar takoj spijemo, saj je zares dobra. 😉 
  6. Z elekrtičnim mešalnikom toliko časa mešamo, da se kokosovo mleko spremeni v kremasto strukturo. Postane nekakšna smetana. Dodamo žlico sladila. 
  7. Nato pa samo še nadevamo v kozarčke. Najprej damo v vsak kozarec veliko žlico kokosove smetane in jo lepo razporedimo. Nato dodamo dve žlici jagodnega pireja. Postavimo za kakšne pol ure do ure v hladilnik, da se pire res malo strdi.
  8. Na jagode nato nadevamo še preostanek kokosove smetane in po želji nanje zložimo še nekaj zrezanih jagod. 
Prijetno sladkanje! 😉


You Might Also Like

0 komentarji

Pošlji mi sporočilo

Ime

E-pošta *

Sporočilo *

Skupno število ogledov strani