Malinovo limonin cheesecake v skodelici

19:37

Potrebujemo morda za dan zaljubljenih ali na sploh kdaj kakšno ekspresno sladico v kozarčku za h kosilu ali po večerji za posebno priložnost? Sladice v kozarčkih so pravzaprav odlična ideja za kadarkoli se želimo posladkati. Ni se nam potrebno posebno ukvarjati ali bo zadeva stala skupaj ali ne, ali bo dovolj estetsko okrašena, da bi jo postregli gostom ali se kasneje hvalili kakšno sladico smo pripravili. 😄


Vse kar moramo paziti je, da lepo nadevamo plasti in pri tem ne umažemo celega kozarca. 😀 Ampak tudi če ga, prav nič ne bo narobe. 😉 Te sladice pride kar precej, zato predlagam, da delate nekoliko manjše oziroma vzamete manjše kozarčke. 😊 Časovno je nekoliko bolj zahtevna, saj moramo najprej narediti zares njami limonino kremo in pokuhati maline, ker se more oboje nekoliko pohladiti, preden skupaj zložimo sladico.



Sestavine:
(za 2 večji tortici ali 3-4 manjše)
  • 70 g mletih piškotov
  • 20 g stopljenega masla
  • 300 g kremnega sira
  • 120 g sladke smetane
  • 3 žlice sladkorja v prahu
  • 100 g malin
  • 2 žlički koruznega škroba
  • 8-10 žlic lemon curd oziroma limonine kreme
  • 70 g sladke smetane za okras
  • nekaj malin in limone za okras
Postopek:
  1. Zmeljemo piškote in dodamo stopljeno maslo. Dobro premešamo in piškote nadevamo v kozarčka. 
  2. Maline damo v kozico in sladkamo. Nad nizkim ognjem jih kuhamo dokler se dobro ne razpustijo. 2 žlički koruznega škroba zmešmo z malo vode in dodamo k malinam. 
  3. Maline se bodo počasi zgostile med segrevanjem. Odstavimo in ohladimo.
  4. Lemon curd pripravimo že predhodno po tem receptu, da se bo imel čas ohladiti. 
  5. Na koncu samo še zmešamo skupaj kremni sir, sladkor v prahu in stepeno sladko smetano.
  6. Lotimo se sestavljanja sladice. Na piškote nadevamo nekaj mešanice kremnega sira, čez dodamo maline, ki so se ohladile na sobno temperaturo. Čez maline nadevamo spet kremni sir in na kremni sir lemon curd. 
  7. Vse skupaj na koncu zaključimo s še eno tanko plastjo kremnega sira.
  8. Postavimo v hladilnik vsaj za 2 ure, da se okusi nekoliko prepojijo med seboj.
  9. Na koncu samo še stepemo sladko smetano in okrasimo kozarčke. Dodamo še kakšno malino in rezino limone. 

You Might Also Like

0 komentarji

Pošlji mi sporočilo

Ime

E-pošta *

Sporočilo *

Skupno število ogledov strani