Bele čokoladne skodelice z jagodno kremo

14:45

Valentinovo je že morda dan za ljubezen in zaljubljence, a to še ne pomeni, da ne bi mogli kakšne luštne in dobre sladice pripraviti tudi svojim prijateljem, družini in predvsem sebi. Navsezadnje moraš najprej imeti rad sebe, preden imaš lahko druge, kajne? 😉


Čokoladne skodelice, ki imajo notri njami čokoladno kremo z jagodami se morda sliši sila zahtevno. Pa sploh ni tako! Celotno lično sladico za kar tako ali  morda za posebno priložnost kot je obletnica ali rojstni dan, je res enostavno pripraviti. Potrebujemo le tri sestavine!


Ja, le čokolado, smetano in jagode! Tudi tisti, ki se v kuhinji res ne znajdete pretirano, vam slednji posladek za vašega dragega ali drago ne bi smel delati nikakršnih preglavic. Vse kar poleg naštetih sestavin še potrebujete so aluminjaste skodelice za muffine. V obliki srca jih lahko najdete v Tediju, sama pa sem navadne našla tudi v Eurospinu. Skodelice in krema so zaradi bele čokolade precej sladke in nasitne. Brez težav lahko pripravite manjše, npr. jih naredite v pekaču za mini muffine. 

Sestavine:
(za 6 čokoladnih skodelic)
  • 200 g bele čokolade (za skodelice)
  • 150 g svežih ali zamrznjenih jagod
  • 180 g bele čokolade (za kremo)
  • 300 g sladke smetane
  • nekaj svežih jagod za okras
Postopek:
  1. Najprej se lotimo priprave čokoladnih skodelic. Belo čokolado stopimo nad soparo in jo tempiramo. To pomeni, da čokolado najprej nasekljamo (lepše se bo topila zaradi manjših koščkov) in jo nad soparo stopimo samo 160 g. Ko se to povsem stopi, ves čas gledamo in mešamo, da se nam ne bi zažgala, odstavimo posodo stran iz vodne kopeli. Počasi vmešamo še preostanek 40 g čokolade. Na ta način, ne bomo čokolade preveč segreli in nekoliko bolj stabilna bo. 
  2. Vsako skodelico znotraj obmažemo s čokolado. Naredili bomo lahko le tanjši sloj. Vso odvečno čokolado stresemo ven in narobe obrnjene postavimo na pladenj s peki papirjem in damo za vsaj pol ure v zamrzovalnik, da se čokolada res na hitro strdi.
  3. Nato naredimo še en sloj čokolade. Ker bo čokolada res hladna, se bo tekoča hitro strjevala in skodelice znotraj morda ne bodo posebej lepe, ampak nič za to. Povsem vseeno je, ker jih bomo tako ali tako nadevali s kremo.
  4. Ko jih ponovno dobro obmažemo, jih spet postavimo v zamrzovalnik. Medtem pripravimo kremo.
  5. Jagode (zamrznjene ali sveže) nekoliko pokuhamo, da se razpustijo in jih spasiramo v pire. 
  6. Belo čokolado spet stopimo nad soparo in jo vmešamo k jagodnemu pireju. 
  7. Smetano trdno stepemo in jo najprej k jagodni kaši vmešamo dobro tretjino. Nato vse skupaj vmešamo k sladki smetani. Postavimo v hladilnik, da se krema nekoliko strdi. 
  8. Nato čokoladnim skodelicam previdno odstranimo aluminjasti ovoj. Res pazimo, saj znajo priti skodelice precej krhke, če nam jih morda ni uspelo dobro namazati s čokolado po stranicah. Če se nam čokolada preveč drobi in lomi, jo lahko ponovno stopimo in postopek ponovimo. Če res ne gre, uporabimo pekač za muffine. Pazimo le, da ni moker, saj voda stopljeno čokolado sesiri. Če nič ne uspe, kremo še vedno lahko nadevamo v kozarčke in okrasimo s sladko smetano. 😉
  9. Kremo nato nadevamo v skodelice in okrasimo s svežimi jagodami. Ker pride vsa stvar res zelo sladka, lahko v skodelice najprej denete žličko kremo, čez nekaj narezanih jagod in nato spet kremo za nekoliko bolj osvežilno različico. 
Prijetno sladkanje! 😉

You Might Also Like

0 komentarji

Pošlji mi sporočilo

Ime

E-pošta *

Sporočilo *

Skupno število ogledov strani