Proteinski ovseni mug cake

12:14

Tortica iz skodelice ali “mug cake”, kot temu pravijo čez lužo. Gre za neke vrste mini tortico, ki jo pripravimo v navadni skodelici za kavo in postavimo v mikrovalovno pečico. Idealno za vse tiste, ki se hočejo na hitro posladkati in nimajo na voljo običajne pečice. Slednja tortica je zelo enostavna in ne vsebuje jajc ali moke, če bi nas slučajno zaskrbelo, da se v mikrovalovni pečici to že ne bi speklo kot je treba. Jaz si jo pripravim vsakokrat, ko se mi ne da pretirano ukvarjati s pripravo zajtrka ali pa preprosto nimam veliko časa zanj, še vseeno pa bi pojedla nekaj zdravega in takšnega, da ne bi čez eno uro že iskala razne prigrizke po predalu, ker bi učinek sitosti že zvodenel.





Sestavine:
  • 4 JŽ ovsene moke
  • 1 srednja banana
  • 1 JŽ proteinskega praška z okusom vanilije
  • 0,7 dl mleka

Postopek:
  1. Najprej v blenderju/kavnem mlinčku zmeljemo ovsene kosmiče, da dobimo ovseno moko (jaz uporabljam kar smoothie maker- odlično zmelje in si jo naredim kar vnaprej). Nato odmerimo 3-4 zvrhane žlice in jih stresemo v šalčko/skodelico za kosmiče. 
  2. Pol banane narežemo na manjše koščke in jih dodamo poleg ovsene moke.
  3. Vzamemo še žlico proteinskega praška in zamešamo v zmes. 
  4. Vse dobro z vilico zmešamo skupaj z mlekom, da dobimo srednje gosto zmes. 
  5. Če imamo silikonske modelčke, lahko uporabimo te ali pa šalčko preprosto postavimo v mikrovalovno. Pazimo le, da je do vrha šalčke vsaj še 1cm, ker sicer bomo kasneje imeli delo s čiščenjem mikrovalovne, saj tortica naraste.
  6. V mikrovalovni pečemo od 2 do 3 min, odvisno kako gosto zmes smo pripravili. Bolj redka zmes je, dlje časa jo bomo morali peči. 
  7. Ko je pečeno, si lahko postrežemo direktno iz šalčke (pazimo le, ker je precej vroča!) ali pa si jo stresemo na krožnik. Da nam bo šla lepo ven, preden začnemo pripravljati maso, šalčko na tanko namažemo s kokosovim maslom. 
  8. Narežemo zraven na krožnik še pol banane, ki nam je ostala ali pa kakšno drugo sadje, ki nam je všeč. Tokrat sem posegla po jagodah in malinah, ker tortici dodata še boljši okus. :)
Tortico pa lahko seveda pripraviš po lastnih željah - s kakavom, kokosom, čokoladno, arašidovim maslom etc. etc. Možnosti je neverjetno veliko. :)


You Might Also Like

0 komentarji

Pošlji mi sporočilo

Ime

E-pošta *

Sporočilo *

Skupno število ogledov strani