Preprosti čokoladni mug cake ali tortica iz skodelice

12:45

Čokoladna torta zjutraj za zajtrk? No le zakaj pa ne! :) Sploh, če spada v kategorijo sladic, ki so zdrave in brez sladkorja pa še za kar nekaj časa nas nasiti. Dodatni plus pa je tudi sila enostavna priprava, zato vsekakor za vse tiste, ki morda v kuhinji niste najbolj domači. Potrebujemo zgolj skodelico in mikrovalovno pečico. V primeru, da slednje nimamo, brez težav tortico pripravimo v pečici - le čas peke se podaljša.


Sestavine:
  • 1/2 zmečkane zrele banane
  • 1/4 skodelice (60 ml) mleka po izbiri
  • 1/4 skodelice (30g) pirine moke (ali katerekoli po vaši izbiri)
  • 1/2 ČŽ pecilnega praška
  • 1 ČŽ vanilijeve arome
  • 2 JŽ kakava v prahu
  • čokoladne kapljice ali temna čokolada nasekljana na majhne koščke
Postopek:
  1. Najprej v skodelici zmečkamo pol zrele banane. Pomembno je, da je zares zrela, saj bo tako dala od sebe sladkost, ki jih še malo zelene banane nimajo. Banana je zrela, ko se na olupku pojavijo črne pikice ali pa je na nekaterih predelih že rjava. Če nimamo nobene zrele banane v košari s sadjem, jo samo za nekaj minut postavimo v pečico,
  2. Zmečkani banani dodamo mleko in vanilijev aromo in dobro premešamo.
  3. Mešanici dodamo moko, kakav in pecilni prašek. Z vilico vse skupaj dobro premešamo in pazimo, da gremo čisto do dna naše skodelice, saj se sicer rado zgodi, da nekaj moke ostane. Zaradi tega jaz raje zmes prelijem v drugo skodelico, silikonski modelček ali ramekin (majhen pekač za soufle). Pomembno pa je, da ne glede na skodelico, mora zmesi priti največ 1 cm pod vrhom skodelice, saj med peko naraste in gotovo nikomur ni v interesu pomivanje. :)
  4. Pečemo v mikrovalovni pečici 2 minuti ali okoli 15 minut  v pečici ogreti na 180°C. Z zobotrebcem preverimo, če je naša tortica pečena.
  5. Pojemo jo lahko kar iz skodelice (pazimo, da se ne opečemo!) ali si jo stresemo na krožnik in jo okrasimo s sadjem. Da bo šla lažje iz pekača, moramo slednjega pred uporabo namastiti s kokosovim oljem. 

You Might Also Like

0 komentarji

Pošlji mi sporočilo

Ime

E-pošta *

Sporočilo *

Skupno število ogledov strani