Jajček pečen v paradižniku
18:11
Gre za še eno pripravo pečenega jajca malo drugače. Večina nas ob jutrih, ko ne vemo natančno kaj bi jedli, poseže po pečenemu jajcu na oko ali umešanih jajcih. Preprostp, hitro in... s časoma postane nekoliko dolgočasno. Zakaj si torej ne bi pripravili podobno stvar na drugačen način? :) In v poletnih dneh, ki so že tik pred vrati, lahko uporabimo celo domače paradižnike, nekaj minut pred tem odtrgane na domačem vrtu. Domači paradižniki so pa definitivno še bolj okusni kot kupljeni.
Sestavine:
- 2 paradižnika
- 2 jajci
- 2 žlici parmezana
- 2 ČŽ mleka
- 4 baby mozarellic
- 2 JŽ olivnega olja
- poper
- ščep soli
- posušena bazilika
- sveži lističi bazilike
Postopek:
- Pečico najprej ogrejemo na 180°C.
- Pradižnike operemo in jim odrežemo vrh oziroma "pokrov." Ne odrežemo več kot 1cm paradižnika, saj ga ne želimo prepoloviti (če imamo bolj majhne).
- Obema paradižnikoma izdolbemo meso, ki ga lahko kasneje uporabimo za h kakšni paradižnikovi omaki čez testenine.
- Na četrtine razpolovimo baby mozzarelle in jih nadevamo na dno paradižnikov.
- V vsak paradižnik ubijemo jajce, ga potresemo s parmezanom, dodamo žličko mleka (to lahko tudi izpustimo), začinimo s soljo, poprom in baziliko. Začimbe lahko seveda vzammeo tudi katerekoli druge, ki so nam ljubše.
- Skupaj z vrhi paradižnikov vse skupaj postavimo v pekač, ki smo ga namastili z olivnim oljem.
- Pečemo od 15-20 minut - odvisno od pečice.
- Naj nas ne skrbi, če beljak ne bo popolnoma deloval zakrknjen - zaradi paradižnika je veliko vode.
- Ko je naš jajček pečen, ga potresemo še s svežo baziliko in takoj serviramo s popečenim toastom ali kruhom, ki ga pomakamo v paradižnik.
0 komentarji