Palačinke s creme fraiche
21:23
Ob jutrih, ko se mi ne mudi kam naprej in si jih lahko vzamem malo bolj na "easy," so zagotovo na sporedu palačinke. Takšne in drugačne - zdrave, puhaste, ameriške, navadne itd. itd. in da seveda sploh ne omenjam s čim vse si jih rada postrežem. Navsezadnje je potrebno kdaj pa kdaj razvajati tudi sebe - le kdo drug te/me bo? :) In zakaj si napornega jutra (napornega zato, če nisi ravno jutranja oseba) ne bi polepšal z luštnim in okusnim zajtrkom. Včasih kava za naporen dan preprosto ni dovolj.
Sestavine:
- 1/2 skodelice pirine moke
- 1/2 skodelice pšenične polnozrnate moke/pirine polnozrnate
- 2 JŽ agavinega sirupa
- 1 ČŽ sode bikarbone
- 1/2 ČŽ soli
- 1/2 skodelice creme fraiche
- 1/2 skodelice mleka
- 1 veliko jajce
- 2 JŽ stopljenega masla/kokosovega olja
Postopek:
- Skupaj zmešaj vse suhe sestavine - moko, sol in sodo. Postavi na stran
- Z električnim mešalnikom zmešaj skupaj vse mokre sestavine v penasto zmes.
- Mokrim sestavinam vmešaj suhe - nekaj grudic je dobro. Nočemo preveč "zbite" zmesi.
- Ponev premazano proti prijemanju postavi na srednji ogenj in v njej razpusti maslo/kokosovo olje ali navadno rastlinsko olje. Počakaj, da se ogreje in nato vanjo dodaj za dve jušni žlici zmesi ali več/manj. Bolje je sicer, če delamo manjše, saj jih bomo lažje obračali.
- Palačinko obrnemo, ko se na vrhu začnejo pojavljati mehurčki - okoli 3 minute.
- Obrnemo in na drugi strani pečemo še okoli minutko oziroma do zlato-rjave barve.
- Postrežemo tople z maslom, javorjevim sirupom, svežim sadjem ali marmelado oziroma nutello.
0 komentarji