Palačinke s creme fraiche

21:23

Ob jutrih, ko se mi ne mudi kam naprej in si jih lahko vzamem malo bolj na "easy," so zagotovo na sporedu palačinke. Takšne in drugačne - zdrave, puhaste, ameriške, navadne itd. itd. in da seveda sploh ne omenjam s čim vse si jih rada postrežem. Navsezadnje je potrebno kdaj pa kdaj razvajati tudi sebe - le kdo drug te/me bo? :) In zakaj si napornega jutra (napornega zato, če nisi ravno jutranja oseba) ne bi polepšal z luštnim in okusnim zajtrkom. Včasih kava za naporen dan preprosto ni dovolj.



Sestavine:

  • 1/2 skodelice pirine moke
  • 1/2 skodelice pšenične polnozrnate moke/pirine polnozrnate
  • 2 JŽ agavinega sirupa
  • 1 ČŽ sode bikarbone
  • 1/2 ČŽ soli
  • 1/2 skodelice creme fraiche
  • 1/2 skodelice mleka
  • 1 veliko jajce
  • 2 JŽ stopljenega masla/kokosovega olja
Postopek:
  1. Skupaj zmešaj vse suhe sestavine - moko, sol in sodo. Postavi na stran
  2. Z električnim mešalnikom zmešaj skupaj vse mokre sestavine v penasto zmes. 
  3. Mokrim sestavinam vmešaj suhe - nekaj grudic je dobro. Nočemo preveč "zbite" zmesi.
  4. Ponev premazano proti prijemanju postavi na srednji ogenj in v njej razpusti maslo/kokosovo olje ali navadno rastlinsko olje. Počakaj, da se ogreje in nato vanjo dodaj za dve jušni žlici zmesi ali več/manj. Bolje je sicer, če delamo manjše, saj jih bomo lažje obračali.
  5. Palačinko obrnemo, ko se na vrhu začnejo pojavljati mehurčki - okoli 3 minute. 
  6. Obrnemo in na drugi strani pečemo še okoli minutko oziroma do zlato-rjave barve.
  7. Postrežemo tople z maslom, javorjevim sirupom, svežim sadjem ali marmelado oziroma nutello. 

You Might Also Like

0 komentarji

Pošlji mi sporočilo

Ime

E-pošta *

Sporočilo *

Skupno število ogledov strani