Ovseni muffini z grškim jogurtom in sadjem

12:49


Prepričana sem, da imamo vsi jutra, ko nam gre preprosto vse narobe. Zvečer greš prepozno spat in zjutraj preslišiš budilko oziroma si jo izklopil in niti ne veš kdaj, ne kako. Samo zbudiš se 15, 30 ali celo eno uro prepozno, če nimaš nikogar drugega doma, da bi te spravil ven iz tople postelje. V hitenju strgaš zadnji par najlonk, si bluzo namažeš s pudrom in vsekakor pozabiš na najpomembnejši obrok dneva -  zajtrk. Sama si vedno skušam vzeti čas zanj, vendar včasih preprosto zmanjka časa zaradi nepredvidenih okoliščin - budilke. 

Slednji recept je tako čudovita alternativa zajtrku, če se nam večkrat dogodi, da zjutraj zaspimo in nato norimo okoli kot "kura brez glave." :) Muffine si pripravimo že večer prej in če želimo tople jih zgolj pogrejemo za nekaj sekund v mikrovalovni pečici. Sicer pa jih preprosto vzamemo s seboj in jih pojemo na poti v službo ali šolo. Zaradi kombinacije ovsenih kosmičev in grškega jogurta pa še dolgo po njih nismo lačni in dajo nam prepotrebno energijo za dan pred nami. Aja, in še zdravi so. :) ;)




Za 12 muffinov potrebujemo:

  • 200g ovsene moke
  • 300g grškega jogurta
  • 2 jajci
  • 2 JŽ medu
  • 2 JŽ agavinega sirupa
  • 1 ČŽ cimeta
  • 1 jabolko
  • 1 zrela srednja banana
  • 2 ČŽ pecilnega praška
  • ščep soli
Postopek:

  1. Ovsene kosmiče najprej zmeljemo z mlinčkom za kavo ali smoothie makerjem v moko. Primešamo ji pecilni prašek in ščep soli. Postavimo na stran.
  2. V posodi penasto vmešamo jajca, cimet, sladilo in jogurt. Dodamo zmečkano banano in naribano jabolko. Banana naj bo čim bolj zrela (na olupku se morajo že videti rjave pikice), saj bo tako precej bolj sladka in tudi bolj zdrava je od tiste banane, ki je še malo zelena. 
  3. V mokre sestavine z lopatko vmešamo suhe le toliko, da se oboje poveže skupaj. Če bomo preveč mešali, bodo muffini prišli precej zbiti, saj bomo ves zrak z pretiranim mešanjem spravili ven. 
  4. Maso nadevamo v papirčke, ki smo jih vstavili v pekač za muffine tam okoli 3/4. Pekač danemo v predhodno ogreto pečico na 180°C in pečemo okoli 20-25 min  do zlato-rjave barve,
  5. Po 20 min z zobotrebcem preverimo, če so pečeni in če pride iz muffina ven čist, so pečeni. 
  6. 10 minut pustimo, da se ohlajajo v pekaču in jih nato prestavimo na rešetko. Lahko pa jih seveda pustimo v pekaču in do jutra se bodo že ohladili.
  7. Da ostanejo dlje časa sveži in za več zajtrkov, jih hranimo v neprodušno zaprti posodi v hladilniku, saj se bodo na zraku sicer izsušili. 

You Might Also Like

0 komentarji

Pošlji mi sporočilo

Ime

E-pošta *

Sporočilo *

Skupno število ogledov strani