Jabolčni Tat kolački s cimetovo sladko kremo

14:23

Jabolčni cider je enako kot kakšen Hugo bolj ali manj ženska pijača. Sladek, dobrega okusa in bolj spominja na kakšen dober jabolčni sok in ni čudno, da je nam ženskam takšna zadeva všeč. 😀 A še zdaleč to ni nič podobno soku, saj je boljše in je pravzaprav pijača, ki dejansko vsebuje toliko alkohola kot pivo. 😲 Kdo bi si mislil, kajne? 😀


Eden izmed večih vrst ciderjev, ki jih pri nas lahko dobiš, je tudi Jabolčni Tat. Zanj sem se odločila, ker v zadnjem času vedno vidim njihovo reklamo na televiziji in ker sem ga res želela preizkusiti. Doslej sem jabolčni cider pila le kdaj pa kdaj. Seveda sem takoj hotela to sladko pijačo preizkusiti tudi v kakšnem receptu in se namenila, da bo zagotovo zadeva uspela, če ga uporabim v kolačkih. In seveda je uspela! 😊 Za seboj v kolačkih pusti svojo značilno aromo, alkohola pa tako ali tako že v sami pijači ne čutiš prav posebno. 😉 Je odličen jesenski posladek za prav vsakogar - tudi za vsakega moškega. 😉😀


Sestavine:
  • 250 ml jabolčnega ciderja Jabolčni Tat (ali kateregakoli drugega ciderja) 
  • 2 jajci
  • 130 g Eritritola (ali 110 g navadnega sladkorja)
  • 120 g stopljenega masla
  • 2 žlici mleka
  • 1 žličko vanilijeve esence
  • 1 žličko cimeta
  • 1/4 žličke muškatnega oreščka
  • 2 žlički pecilnega praška
  • 120 g polnozrnate pšenične moke
  • 110 g bele moke
  • ščep soli
Za cimetovo sladko kremo:
  • 250 g maskarpone sirčka
  • 100 g smetane
  • 1/2 žličke cimeta
  • 50 g sladkorja v prahu
Postopek:
  1. Najprej v mikrovalovni ali nad nizkim ognjem v kozici stopimo maslo in ga nekoliko ohladimo, kakšnih 5 minut.
  2. Jajca penasto vmešamo z Eritritolom ali navadnim sladkorjem. Dodamo stopljeno maslo in vanilijevo esenco ter mleko.
  3. Posebej zmešamo vse suhe sestavine - belo in polnozrnato moko, sol, pecilni, cimet in muškatni orešček. 
  4. Polovico jabolčnega ciderja dodamo k mokrim sestavinam, polovico pa k suhim. Oboje nežno premešamo. 
  5. Suhe sestavine dodamo k mokrim in mešamo le toliko, da se vse lepo poveže med seboj. 
  6. V pekač za muffine vstavimo papirčke in jih z jabolčno maso nadevamo skoraj do vrha.
  7. Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180°C okoli 17-20 min (odvisno od vaše pečice). Če so pečeni, naredimo test z zobotrebcem. Zapičimo ga v sredino muffina povsem do dna in mora ven priti povsem čist. Muffine ohladimo na rešetki.
  8. Medtem ko se muffini pečejo in nato hladijo, pripravimo cimetovo kremo. Smetano trdno stepemo in jo dodamo k maskarpone sirčku, sladkorju in cimetu. Da se krema nekoliko potrdi, jo za nekaj časa postavimo v hladilnik. 
  9. Ko so kolački povsem ohlajeni, jih okrasimo. Kremo nadevamo v dresirno vrečko in ji okrasimo po lastnih željah. Jaz sem v vsakega zraven potisnila še majhno rezino jabolka.
Prijetno sladkanje! 😉




You Might Also Like

0 komentarji

Pošlji mi sporočilo

Ime

E-pošta *

Sporočilo *

Skupno število ogledov strani