Pasijonkina tortica v kozarčku s kokosovo kremo in mangovim pirejem [VG]
15:00
Tortice v kozarčkih so res ena najboljših iznajdb kar jih lahko obstaja. Ne potrebuješ prav nikakršnih kuharskih veščin, ker so tako zelo enostavne. Tudi niti potrebno na njih čakat več ur ali celo noč, da se krema strdi in hkrati ni skrbi, da bi se ti torta morda sesedla in ne bi stala skupaj. Sestavine preprosto nadevaš v kozarec in se posladka takoj lotiš, če te je slučajno zagrabila huda lakota po sladkem. 😁😉
Ali pa ga za kakšno uro postaviš v hladilnik, da se okusi bolj prepojijo med seboj. 😉 Zadeva je idealna za katerikoli dogodek in če imamo kakšnega večjega, tortice lahko preprosto pripravimo tudi v plastičnih kozarčkih. 😉 Jaz sem se tokrat odločila za bolj poletno verzijo tortice, saj sem ravno imela nekaj pasijonk in mangov na zalogi. Puhasta kokosova krema oziroma mleko pa zaključi celotno sladico v nekaj res odličnega. Res se splača poizkusiti, če imate radi sladice s tropskim pridihom. 😉
Ali pa ga za kakšno uro postaviš v hladilnik, da se okusi bolj prepojijo med seboj. 😉 Zadeva je idealna za katerikoli dogodek in če imamo kakšnega večjega, tortice lahko preprosto pripravimo tudi v plastičnih kozarčkih. 😉 Jaz sem se tokrat odločila za bolj poletno verzijo tortice, saj sem ravno imela nekaj pasijonk in mangov na zalogi. Puhasta kokosova krema oziroma mleko pa zaključi celotno sladico v nekaj res odličnega. Res se splača poizkusiti, če imate radi sladice s tropskim pridihom. 😉
Sestavine:
(za 3 večje/4 manjše kozarčke)
- 120 g veganskih piškotov (ali piškoti po želji)
- 1 pločevinka kokosovega mleka
- 1 žlico agavinega sirupa ali 2 žlici sladkorja v prahu
- 2 zrela manga (ali zamrzjena)
- 3 pasijonke
Postopek:
- Piškote zmeljemo v multipraktiku ali z valjarjem v drobtine. Piškotne drobtine potem razdelimo v kozarce.
- Pločevinko mleka moramo predhodno imeti v hladilniku, da se mleko strdi. Slednjega nato pretresemo v posodo, kokosovo vodo, ki ostane pa prihranimo za kakšen smoothie ali pa jo preprosto spijemo. 😉
- Kokosovemu mleku dodamo agavin sirup in z električnim mešalnikom zmešamo v odlično kokosovo kremo. Polovico kreme nadevamo v kozarce.
- Zrela mango olupimo, narežemo na koščke in s paličnim mešalnim spasiramo v pire, v katerem pustimo še kakšen košček manga. Mango nadevamo čez kokosovo kremo.
- Čez mangov pire sedaj damo čez preostanek kokosove kreme, da dobimo lepe plasti.
- Na koncu samo še razpolovimo pasijonke in z žličko ven poberemo semena.
- Super je, če sladico za vsaj kakšno urico postavimo v hladilnik, da se kokosova krema nekoliko potrdi.
Prijetno sladkanje! 😉
0 komentarji