Tropske mini tortice [BG]

22:10

K odlični veganski Pina Cola tortici, se vsekakor priležejo še prav takšni kolački, ki jih lahko na praznovanju postrežemo zraven. Damo s tem morda gostom slutiti kakšna bo glavna sladica. 😊😉 Bolj poletni posladek, ki bi se nam zagotovo prilegel tudi v teh že bolj jesenskih dneh, ko je vreme nekoliko bolj deževno in so se temperature spustile. 


So brez glutena, vendar pa ne tudi veganski kakor je tortica. Vendar bi jajca v njih lahko nadomestili z bananami, jabolčno kašo ali "jajcem" iz lanenih semen, ki je mešanica mletih lanenih semen in vode. Seveda bi s tem nekoliko spremenili sam okus kolačka in če vas to ne moti, lahko vsekakor preizkusite kako bi izpadli. 😉 Kolački so tudi povsem brez sladkorja in so slajeni z naravnim sladilom. 


Sestavine:
  • 2 jajci
  • 100 ml kokosovega mleka (jaz sem uporabila znamko KoH)
  • 100 ml ananasovega soka iz kompota
  • 80 ml stopljenega kokosovega olja
  • 50 g SugarSweet sladila s stevio 1:2
  • 2 žlici naravnega kokosovega jogurta
  • 110 g mletih mandljev
  • 100 g univerzalne moke brez glutena
  • 10 g fino mlete kokosove moke
  • 20 g tapioke moke (ali univerzalne moke brez glutena)
  • 2 čž pecilnega praška ali vinskega kamna
  • ščep soli
  • 150 g na majhne koščke narezanega ananasa iz kompota
Za sladko kremo:
  • 250 ml kokosove smetane
  • 1 kremfix
  • kokosova moka
  • narezan ananas
Postopek:

  1. Penasto vmešamo jajce s sladilom. Dodamo sok anansovega kompota, kokosovo olje in mleko ter naravni kokosov jogurt. Premešamo.
  2. Posebej zmešamo suhe sestavine - mlete mandlje, univerzalno moko brez glutena, tapioko moko in fino mleto kokosovo moke. Po želji jo lahko nadomestimo z navadno kokosovo moko. Dodamo še sol, pecilni prašek ali vinski kamen. 
  3. Suhe sestavine vmešamo k mokrim in si jih za dobre tri žlice pustimo. K njim dodamo na majhne koščke narezan ananas. S tem bomo preprečili, da bi vsi koščki ananasa potonili na dno. 
  4. Ananas vmešamo k masi za kolačke. 
  5. V pekač za muffine vstavimo papirčke in jih napolnimo skoraj do vrha. Pečemo v predhodnoogreti pečici na 180°C okoli 17-20 min odvisno od vaše pečice. Če so pečeni naredimo test z zobotrebcem. Ko slednjega zapičimo v sredino kolačka, mora iz njega priti povsem čist. 
  6. Kolačke povsem ohladimo v pekaču, saj so še posebno rahli in nam lahko razpadejo, če bomo še vroče želeli vzeti ven. 
  7. Medtem ko se hladijo, pripravimo kremo za na kolačke. Kokosovo smetano stepemo do čvrstosti in ji med mešanjem dodamo kremfix. Tako bo še bolj trdna in se bo obdržala na kolačkih. 
  8. S kremo nadevamo dresirno vrečko in okrasimo kolačke. Po želji narežemo še svež ananas na majhne rezine in vsako zapičimo v sladko kokosovo kremo. 
  9. Vse skupaj potresemo še z nekaj kokosa in po želji okrasimo z koktejl dežničkom. Jaz jih žal nisem imela na zalogi. 😉

Prijetno sladkanje! 


You Might Also Like

0 komentarji

Pošlji mi sporočilo

Ime

E-pošta *

Sporočilo *

Skupno število ogledov strani