Curry bučna juha s kokosovim mlekom [VG]

12:00

V hladnih jesenskih ali že skoraj zimskih dneh se vsekakor prileže kakšna odlična juha, ki nas  v tem mrazu lepo pogreje. Ena izmed takšnih juhic je zagotovo tudi tale jesenska bučna juha s curryem in kokosovim mlekom. 


 Sestavine:
  • 1 manjša čebula
  • 1 strok česna
  • 450 g pireja maslene buče
  • 500 ml zelenjavne jušne osnove
  • 130 ml polnomastnega kokosovega mleka iz pločevinke
  • 1 dobro žličko curry začimbe (po okusu lahko tudi več)
  • sol
  • poper 
  • nekaj bučnih semen za okras
Postopek:

  1. Na olivnem olju prepražimo nasekljano čebulo, da postekleni. Dodamo narezan strok česna in curry začimbo.
  2. Dodamo bučni pire in zalijemo z zelenjavno jušno osnovo. Premešamo. Na koncu prilijemo še kokosovo mleko, da bo juha bolj kremna. Če je kokosovo mleko v trdnem stanju, ko odpremo pločevinko, ga le za nekaj minut postavimo v vrelo vodo. 
  3. Ko juha zavre, jo stisnemo in pustimo, da počasi vre in se kuha še kakšnih 20-30 minut. 
  4. Proti koncu jo solimo in popramo po lastnem okusu. Da ne bi plavali večji koščki čebule v juhi, jo spasiramo s paličnim mešalnikom.
  5. Postrežemo vročo in vanjo natresemo nekaj bučnih semen za hrustljavost in kakšno žlico kokosovega mleka, da dobimo ta lep efekt. 😉 Odlično pa bi šlo poleg tudi bučno olje.
Dober tek!




You Might Also Like

0 komentarji

Pošlji mi sporočilo

Ime

E-pošta *

Sporočilo *

Skupno število ogledov strani