Curry bučna juha s kokosovim mlekom [VG]
12:00
V hladnih jesenskih ali že skoraj zimskih dneh se vsekakor prileže kakšna odlična juha, ki nas v tem mrazu lepo pogreje. Ena izmed takšnih juhic je zagotovo tudi tale jesenska bučna juha s curryem in kokosovim mlekom.
- 1 manjša čebula
- 1 strok česna
- 450 g pireja maslene buče
- 500 ml zelenjavne jušne osnove
- 130 ml polnomastnega kokosovega mleka iz pločevinke
- 1 dobro žličko curry začimbe (po okusu lahko tudi več)
- sol
- poper
- nekaj bučnih semen za okras
Postopek:
- Na olivnem olju prepražimo nasekljano čebulo, da postekleni. Dodamo narezan strok česna in curry začimbo.
- Dodamo bučni pire in zalijemo z zelenjavno jušno osnovo. Premešamo. Na koncu prilijemo še kokosovo mleko, da bo juha bolj kremna. Če je kokosovo mleko v trdnem stanju, ko odpremo pločevinko, ga le za nekaj minut postavimo v vrelo vodo.
- Ko juha zavre, jo stisnemo in pustimo, da počasi vre in se kuha še kakšnih 20-30 minut.
- Proti koncu jo solimo in popramo po lastnem okusu. Da ne bi plavali večji koščki čebule v juhi, jo spasiramo s paličnim mešalnikom.
- Postrežemo vročo in vanjo natresemo nekaj bučnih semen za hrustljavost in kakšno žlico kokosovega mleka, da dobimo ta lep efekt. 😉 Odlično pa bi šlo poleg tudi bučno olje.
Dober tek!
0 komentarji