Čokoladne kroglice s konjakom
15:00
Če bi izbirala, kaj od priprave sladic najraje ustvarjam, so to zagotovo najrazličnejše kroglice. So tako zelo enostavne, da se včasih vprašam, če nisem morda kakšnega postopka ali sestavine ponesreči izpustila. 😄 In kot otroku, je še vedno zabavno packati s čokolado. 😁
Slednje kroglice so lahko odlično darilce za najbližje ali prijatelje za kakšen rojstni dan ali v prazničnem času. Kroglice vsebujejo njami Cavalier čokolado brez dodanega sladkorja in zares odličen Courvoisier konjak. Idealen posladek ali darilce za vsakogar, ki rad uživa v dobri in kvalitetni pijači ter hrani. Za darilce kroglice samo damo v papirčke za mignone in jih zložimo v lepo darilno škatlico (Tedi jih ima res veliko po ugodni ceni 😉), na pokrov nalepimo pentljo in enostavno domače darilce, namesto kupljenih čokolad, imamo pripravljeno.
Sestavine:
- 170 g Cavalier dark Mocha čokolade s kavo
- 150 g Cavalier gourment temne čokolade v kapljicah
- 80 ml polnomastne sladke smetane
- 60 ml Courvoisier konjak V.S.
- 2 žlički instant kave
- temen kvaliteten kakav za posip
Postopek:
- V posodo nalomimo temno čokolado s kavo in dodamo čokoladne kapljice. Prilijemo sladko smetano.
- Posodo postavimo nad kozico v kateri rahlo vre voda in čokolado stopimo nad soparo. Pazimo, da voda ne pride v stik s čokolado, saj se lahko le ta sesiri.
- Ko se čokolada že povsem stopi, ugasnemo ogenj in posodo odstavimo s kozice, saj ne želimo, da se nam čokolada še najprej segreva. Počasi k čokoladi začnemo dodajati konjak. Ne zlijemo vsega naenkrat, ker se nam nikakor ne bo hotela čokolada povezati s konjakom.
- Na koncu dodamo še instant kavo, za več čokoladnega okusa in rahlega kavnega priokusa. Kava se odlično ujame s temno čokolado in konjakom.
- Posodo postavimo za nekaj ur v hladilnik (npr. 4 ure) in na vsake toliko časa malo premešamo.
- Ko je čokolada na otip skoraj povsem trda, se lotimo oblikovanja kroglic. Pri tem si pomagamo z žličko, saj z rokami ne bomo mogli zajeti trdne čokoladne zmesi.
- Med dlanmi oblikujemo kroglice in jih nato povaljamo v temnem kakavu. Delamo hitro, saj se čokolada med dlanmi hitro začne topiti.
- Ko so vse kroglice narejene, jih še vsaj za kakšno uro postavimo nazaj v hladilnik.
- Do uporabe hranimo na hladnem, saj se na sobni temperaturi začnejo mehčati.
Prijetno sladkanje!
0 komentarji