Čokoladne kroglice s konjakom

15:00

Če bi izbirala, kaj od priprave sladic najraje ustvarjam, so to zagotovo najrazličnejše kroglice. So tako zelo enostavne, da se včasih vprašam, če nisem morda kakšnega postopka ali sestavine ponesreči izpustila. 😄 In kot otroku, je še vedno zabavno packati s čokolado. 😁


Slednje kroglice so lahko odlično darilce za najbližje ali prijatelje za kakšen rojstni dan ali v prazničnem času. Kroglice vsebujejo njami Cavalier čokolado brez dodanega sladkorja in zares odličen Courvoisier konjak. Idealen posladek ali darilce za vsakogar, ki rad uživa v dobri in kvalitetni pijači ter hrani. Za darilce kroglice samo damo v papirčke za mignone in jih zložimo v lepo darilno škatlico (Tedi jih ima res veliko po ugodni ceni 😉), na pokrov nalepimo pentljo in enostavno domače darilce, namesto kupljenih čokolad, imamo pripravljeno. 


Sestavine:
Postopek:
  1. V posodo nalomimo temno čokolado s kavo in dodamo čokoladne kapljice. Prilijemo sladko smetano.
  2. Posodo postavimo nad kozico v kateri rahlo vre voda in čokolado stopimo nad soparo. Pazimo, da voda ne pride v stik s čokolado, saj se lahko le ta sesiri.
  3. Ko se čokolada že povsem stopi, ugasnemo ogenj in posodo odstavimo s kozice, saj ne želimo, da se nam čokolada še najprej segreva. Počasi k čokoladi začnemo dodajati konjak. Ne zlijemo vsega naenkrat, ker se nam nikakor ne bo hotela čokolada povezati s konjakom. 
  4. Na koncu dodamo še instant kavo, za več čokoladnega okusa in rahlega kavnega priokusa. Kava se odlično ujame s temno čokolado in konjakom. 
  5. Posodo postavimo za nekaj ur v hladilnik (npr. 4 ure) in na vsake toliko časa malo premešamo. 
  6. Ko je čokolada na otip skoraj povsem trda, se lotimo oblikovanja kroglic. Pri tem si pomagamo z žličko, saj z rokami ne bomo mogli zajeti trdne čokoladne zmesi. 
  7. Med dlanmi oblikujemo kroglice in jih nato povaljamo v temnem kakavu. Delamo hitro, saj se čokolada med dlanmi hitro začne topiti. 
  8. Ko so vse kroglice narejene, jih še vsaj za kakšno uro postavimo nazaj v hladilnik.
  9. Do uporabe hranimo na hladnem, saj se na sobni temperaturi začnejo mehčati. 
Prijetno sladkanje!


You Might Also Like

0 komentarji

Pošlji mi sporočilo

Ime

E-pošta *

Sporočilo *

Skupno število ogledov strani