Proteinski arašidovi vaflji s svežimi bananami [BG]
17:00
Zdi se mi, da že vsaj sto let nisem spekla nobenih vafljev in je moj pekač za vaflje postal že kar nekoliko zaprašen. 😀 Seveda je bilo to potrebno spremeniti in ker sem imela nekoliko več časa, sem spekla čudovite vaflje z arašidovimi proteini in ovsenimi kosmiči.
Vaflji so lahko čudovit zajtrk med vikendom, ko imamo ponavadi nekoliko več časa in se nam ne mudi v nov delovni dan. Pripravimo jih lahko tudi za kakšen brunch s prijatelji ali svoji najljubši osebi. 😉 Jaz sem tokrat pripravila vaflje z arašidovo razmaščeno moko, ki jo lahko na tej spletni strani (sladko.si), nadomestite s kakšno drugo razmaščeno beljakovinsko moko. 😉
- 160 g mletih ovsenih kosmičev brez glutena
- 56 g NatureVibe arašidove razmaščene beljakovinske moke
- 2 žlici agavinega sirupa
- 1/2 žličke cimeta
- 1/2 žličke sode bikarbone
- 1/2 žličke pecilnega praška ali vinskega kamna
- ščep soli
- 2 večji jajci
- 400 ml riževega ali mandljevega mleka
- 1 žličko vanilijeve esence
- 2 žlici kokosovega olja
- nekaj arašidov
- banana
- arašidovo maslo
Postopek:
- Ovsene kosmiče v multipraktiku zmeljemo v fino moko. Dodamo arašidovo razmaščeno beljakovinsko moko, pecilni, cimet, sodo bikarbono in ščep soli.
- Jajce ločimo na rumenjake in beljake. Rumenjake penasto vmešamo z agavinim sirupom, kokosovim oljem, vanilijevo esenco in riževim mlekom.
- Beljake stepemo v trd sneg.
- K mokrim sestavinam zamešamo suhe, toliko da se lepo povežejo med seboj.
- V maso nežno vmešamo na koncu še beljake, da razrahljamo maso. Najprej vmešamo 1/2 beljakov na način kot bi rezal z lopatko skozi zrak in ne v smeri urinega kazalca, saj tako lahko ves zrak izbijemo ven. Enako primešamo še preostanek beljakov.
- Priklopimo pekač za vaflje in pustimo, da se ogreje oziroma da ugasne lučka na njej. Držimo se postopka od proizvajalca, ker znajo biti pekači nekoliko različni med seboj.
- Pekač namestimo z nekaj kokosovega olja in na sredino pekača damo za 2-3 žlice mase (odvisno od velikosti). Pokrijemo z zgornjim delom jih vsaj minuto pustimo pri miru, preden preverjamo ali so se vaflji spekli, saj se nam sicer lahko na sredini pretrgajo in bomo imeli nepotrebno delo s čiščenjem. Vsak vafelj bo potreboval okoli 3 minute, da se speče. Toliko so potrebovali moji, uporabljam pa pekač za vaflje od Gorenja.
- Na enak postopek spečemo vse vaflje, dokler nam ne zmanjka mase.
- Nekaj arašidovega masla ogrejemo v mikrovalovni ali nad nizkim ognjem, da je bolj tekoč. Narežemo banano na kolobarje in jih nadevamo po vaflju, čez polijemo nekaj arašidovega masla in pokrijemo z drugim vafljem. Za piko na i po njih potresemo še nekaj praženih arašidov.
Dober tek!
0 komentarji