Proteinski arašidovi vaflji s svežimi bananami [BG]

17:00

Zdi se mi, da že vsaj sto let nisem spekla nobenih vafljev in je moj pekač za vaflje postal že kar nekoliko zaprašen. 😀 Seveda je bilo to potrebno spremeniti in ker sem imela nekoliko več časa, sem spekla čudovite vaflje z arašidovimi proteini in ovsenimi kosmiči.


Vaflji so lahko čudovit zajtrk med vikendom, ko imamo ponavadi nekoliko več časa in se nam ne mudi v nov delovni dan. Pripravimo jih lahko tudi za kakšen brunch s prijatelji ali svoji najljubši osebi. 😉 Jaz sem tokrat pripravila vaflje z arašidovo razmaščeno moko, ki jo lahko na tej spletni strani (sladko.si), nadomestite s kakšno drugo razmaščeno beljakovinsko moko. 😉


Sestavine:
  • 160 g mletih ovsenih kosmičev brez glutena
  • 56 g NatureVibe arašidove razmaščene beljakovinske moke 
  • 2 žlici agavinega sirupa
  • 1/2 žličke cimeta
  • 1/2 žličke sode bikarbone
  • 1/2 žličke pecilnega praška ali vinskega kamna
  • ščep soli
  • 2 večji jajci
  • 400 ml riževega ali mandljevega mleka
  • 1 žličko vanilijeve esence
  • 2 žlici kokosovega olja
  • nekaj arašidov
  • banana
  • arašidovo maslo
Postopek:
  1. Ovsene kosmiče v multipraktiku zmeljemo v fino moko. Dodamo arašidovo razmaščeno beljakovinsko moko, pecilni, cimet, sodo bikarbono in ščep soli.
  2. Jajce ločimo na rumenjake in beljake. Rumenjake penasto vmešamo z agavinim sirupom, kokosovim oljem, vanilijevo esenco in riževim mlekom. 
  3. Beljake stepemo v trd sneg.
  4. K mokrim sestavinam zamešamo suhe, toliko da se lepo povežejo med seboj.
  5. V maso nežno vmešamo na koncu še beljake, da razrahljamo maso. Najprej vmešamo 1/2 beljakov na način kot bi rezal z lopatko skozi zrak in ne v smeri urinega kazalca, saj tako lahko ves zrak izbijemo ven. Enako primešamo še preostanek beljakov.
  6. Priklopimo pekač za vaflje in pustimo, da se ogreje oziroma da ugasne lučka na njej. Držimo se postopka od proizvajalca, ker znajo biti pekači nekoliko različni med seboj. 
  7. Pekač namestimo z nekaj kokosovega olja in na sredino pekača damo za 2-3 žlice mase (odvisno od velikosti). Pokrijemo z zgornjim delom jih vsaj minuto pustimo pri miru, preden preverjamo ali so se vaflji spekli, saj se nam sicer lahko na sredini pretrgajo in bomo imeli nepotrebno delo s čiščenjem. Vsak vafelj bo potreboval okoli 3 minute, da se speče. Toliko so potrebovali moji, uporabljam pa pekač za vaflje od Gorenja. 
  8. Na enak postopek spečemo vse vaflje, dokler nam ne zmanjka mase.
  9. Nekaj arašidovega masla ogrejemo v mikrovalovni ali nad nizkim ognjem, da je bolj tekoč. Narežemo banano na kolobarje in jih nadevamo po vaflju, čez polijemo nekaj arašidovega masla in pokrijemo z drugim vafljem. Za piko na i po njih potresemo še nekaj praženih arašidov.
Dober tek! 



You Might Also Like

0 komentarji

Pošlji mi sporočilo

Ime

E-pošta *

Sporočilo *

Skupno število ogledov strani