Bučni parfait

18:00

Jesen bo pri meni res v znamenju buč in bo vsak teden objavljen kakšen nov recept, kako lahko še uporabimo ta pridelek krasne oranžne barve. 😀🎃 Buče so zelo vsestranske in odlične so že samo pečene v pečici malo začinjene in kot priloga k mesu namesto krompirja. Vendar bomo tokrat pripravili še eno odlično in ekspresno sladico iz kozarca. 😉


Sladice v kozarcih so odličen recept za vsakega začetnika, ki še ni povsem vešč peke in priprave tort. Pri pripravi nam lahko pomagajo tudi najmlajši člani, saj je potrebno zgolj v plasteh nadevati piškote, bučno kremo in sladko smetano. Lažje že res ne more biti, kajne? 😉 


Jaz sem za recept uporabila kozarčke od marmelade, vendar bodo svojo nalogo odlično opravili tudi plastični kozarčki in še nekoliko več posladkov bomo dobili. 😉 Če uporabimo kozarčke od marmelade, pa lahko spremenimo naš posladek kot odlično sladico na poti, saj na kozarec samo še zavijemo pokrov in imamo super tortico za na kakšen jesenski piknik. 😋

Sestavine
(za 4 kozarčke od marmelade)
  • 160 g Specuulas piškotov z mandlji
  • 1 žlico medu
  • 1-2 žlici jabolčne kaše
  • 180 g bučnega pireja
  • 2-3 žlice sladkorja v prahu
  • 1/2 žličke cimeta
  • 1/4 žličke mletega ingverja
  • 200 g maskarpone sirčka
  • 200 g sladke smetane
  • 1 kremfix
  • 1 vanilijev sladkor
Postopek:
  1. Piškote v multipraktiku zmeljemo v fino drobtine. Zmeljemo jih lahko tudi tako, da jih stresemo v vrečko, jo zavežemo in po njih toliko časa udarjamo z valjarjem, da se zdrobijo. 
  2. V mlete piškote dodamo žlico medu in jabolčno kašo. To bo pripomoglo, da bodo piškoti bolj sočni.
  3. Posebej zmešamo v posodi bučni pire, maskarpone, cimet, ingver, sladkor v prahu. Dodamo lahko več sladkorja, če smo bolj sladkosnedi.
  4. Sladko smetano trdno stepemo s kremfixom in vanilijevim sladkorjem. 
  5. Ko imamo vse plasti pripravljene, se lahko lotimo sestavljanja. V vsak kozarec damo najprej nekaj piškotov, ki nam bodo služili kot dno. Nato na piškote nadevamo bučno kremo in na bučno kremo spet sladko smetano.
  6. Spet čez smetano nadevamo piškote in čez piškote bučno kremo. Preostanek smetane lahko damo v dresirno vrečko in po tortici naredimo rozete ali preprosto nadevamo še eno plast smetane. 
  7. Zdrobimo še en piškot in drobtine potresemo po smetani. In to je to. 😋😉
Prijetno sladkanje! 


You Might Also Like

0 komentarji

Pošlji mi sporočilo

Ime

E-pošta *

Sporočilo *

Skupno število ogledov strani