Bučni parfait
18:00
Jesen bo pri meni res v znamenju buč in bo vsak teden objavljen kakšen nov recept, kako lahko še uporabimo ta pridelek krasne oranžne barve. 😀🎃 Buče so zelo vsestranske in odlične so že samo pečene v pečici malo začinjene in kot priloga k mesu namesto krompirja. Vendar bomo tokrat pripravili še eno odlično in ekspresno sladico iz kozarca. 😉
Sladice v kozarcih so odličen recept za vsakega začetnika, ki še ni povsem vešč peke in priprave tort. Pri pripravi nam lahko pomagajo tudi najmlajši člani, saj je potrebno zgolj v plasteh nadevati piškote, bučno kremo in sladko smetano. Lažje že res ne more biti, kajne? 😉
Sladice v kozarcih so odličen recept za vsakega začetnika, ki še ni povsem vešč peke in priprave tort. Pri pripravi nam lahko pomagajo tudi najmlajši člani, saj je potrebno zgolj v plasteh nadevati piškote, bučno kremo in sladko smetano. Lažje že res ne more biti, kajne? 😉
Jaz sem za recept uporabila kozarčke od marmelade, vendar bodo svojo nalogo odlično opravili tudi plastični kozarčki in še nekoliko več posladkov bomo dobili. 😉 Če uporabimo kozarčke od marmelade, pa lahko spremenimo naš posladek kot odlično sladico na poti, saj na kozarec samo še zavijemo pokrov in imamo super tortico za na kakšen jesenski piknik. 😋
Sestavine
(za 4 kozarčke od marmelade)
- 160 g Specuulas piškotov z mandlji
- 1 žlico medu
- 1-2 žlici jabolčne kaše
- 180 g bučnega pireja
- 2-3 žlice sladkorja v prahu
- 1/2 žličke cimeta
- 1/4 žličke mletega ingverja
- 200 g maskarpone sirčka
- 200 g sladke smetane
- 1 kremfix
- 1 vanilijev sladkor
Postopek:
- Piškote v multipraktiku zmeljemo v fino drobtine. Zmeljemo jih lahko tudi tako, da jih stresemo v vrečko, jo zavežemo in po njih toliko časa udarjamo z valjarjem, da se zdrobijo.
- V mlete piškote dodamo žlico medu in jabolčno kašo. To bo pripomoglo, da bodo piškoti bolj sočni.
- Posebej zmešamo v posodi bučni pire, maskarpone, cimet, ingver, sladkor v prahu. Dodamo lahko več sladkorja, če smo bolj sladkosnedi.
- Sladko smetano trdno stepemo s kremfixom in vanilijevim sladkorjem.
- Ko imamo vse plasti pripravljene, se lahko lotimo sestavljanja. V vsak kozarec damo najprej nekaj piškotov, ki nam bodo služili kot dno. Nato na piškote nadevamo bučno kremo in na bučno kremo spet sladko smetano.
- Spet čez smetano nadevamo piškote in čez piškote bučno kremo. Preostanek smetane lahko damo v dresirno vrečko in po tortici naredimo rozete ali preprosto nadevamo še eno plast smetane.
- Zdrobimo še en piškot in drobtine potresemo po smetani. In to je to. 😋😉
Prijetno sladkanje!
0 komentarji