Lučke z limonsko travo, nektarinami in baziliko

12:15

Po zelo dolgem času spet tukaj nov recept. Tokrat za zares osvežilne sladoledne lučke, saj je zunaj končno nekaj podobnega poletju. 😊 Lučke spadajo med tiste ledene, so skoraj brez sladkorja, veganske in brez glutena. Njihova glavna sestavina je odličen čaj limonska trava, ki se super ujame s svežimi nektarinami in baziliko. 😊


Lučke so pravzaprav kot kakšen osvežilen ledeni čaj, ki res prija v teh vročih poletnih dneh. V svojih lučkah sem sama uporabila odličen čaj CC (Cymbopogon citratus) Tea Classic, ki je popolnoma naraven, brezkofeinski, zdrav in osvežujoč čaj iz limonske trave. Njegov svež vonj in okus po limoni ima na nas osvežujoč, rahlo poživitveni in hkrati psihično pomirjajoč učinek. Gre za izbrano kvalitetno limonsko travo iz organskih plantaž Manipurja v SV Indiji. 


Omenjeni čaj ima mnogo blagodejnih učinkov na naše telo. Naše telo razstruplja, blaži želodčne in prebavne motnje ter stimulira prebavo. Hkrati dobro vpliva na našo kožo in vid. Pomaga pri stresu in nespečnosti, saj deluje proti utrujenosti, izčrpanosti, vrtoglavici, migrenah in živčnosti. Spodbuja koncentracijo in lajša simptome prehlada ter blaži PMS. 


Bogat je z vitaminom A in železom, antioksidant ter je diuretik in zato odličen tudi kot detox čaj. Sama si v zadnjem mesecu vsak dan pripravim skodelico toplega ali ledenega časa namesto kave, ki je trenutno ne smem pretirano uživati in dobro vpliva na počutje in napete živčke zaradi prihajajoče poroke. 😊😊 

Sestavine:
  • 1,5 žličke raztresenega čaja limonske trave CC Tea Classic
  • 300 ml vode
  • 1 žlico agavinega sirupa
  • 2 manjši zreli nektarini (ali breskvi)
  • nekaj listov sveže bazilike
Postopek:
  1. Najprej skuhamo čaj. Vodo zavremo na 80°C in vanjo stresemo žličko in pol čaja. Čaj namakamo 3 minute, ga precedimo in popolnoma ohladimo. Še v vročega dodamo žlico agavinega sirupa ali sladkorja.
  2. Nektarine ali po želji tudi breskve olupimo in drobno nasekljamo ali jih zmešamo v kašo v multipraktiku. Jaz sem pustila takšne z majhnimi koščki, sami jih lahko povsem spasiramo. 
  3. Dodamo nekaj lističev sveže bazilike, ki jih drobno nasekljamo. 
  4. Ohlajen čaj prilijemo k nektarinam in premešamo, da se lepo vse poveže med seboj.
  5. Tekočino nalijemo v plastične modelčke za sladoled (najdemo jih v vseh trgovinah) in jih naprej za kakšno uro še brez paličic postavimo v zamrzovalnik, da se nekoliko potrdijo. Ker gre za tekočino, nam lesene ali plastične paličice ne bodo želele stati pokonci. 
  6. Ko se nekoliko lučke začnejo strjevati, vanje potisnemo palčko in jih v zamrzovalnik postavimo za vsaj 6 ur ali najboljše, da čez noč.

You Might Also Like

0 komentarji

Pošlji mi sporočilo

Ime

E-pošta *

Sporočilo *

Skupno število ogledov strani