Polnozrnati vaflji s svežim sadjem

19:57

Vaflji so vedno super ideja, ko se nam da nekoliko bolj ukvarjati z zajtrkom, saj znajo biti časovno kar zamudni. Brez težav pa jih lahko pripravite že večer prej in jih zjutraj samo pogrejete v mikrovalovni, pečici ali v kontaktnem žaru. Tako imate lahko tudi sredi delovnega in napornega tedna odličen zajtrk. 😉 Jaz sem si zraven privoščila sveže sadje z grškim jogurtom, uporabite pa lahko kar vam je najljubše - sadje, nutella, marmelada ipd. 😊



Sestavine:
  • 2 jajci 
  • 60 ml kokosovega olja (ali rastlinskega)
  • 3 žlice kokosovega sladkorja 
  • 300 ml mleka (jaz sem uporabila riževega)
  • 130 g polnozrnate moke
  • 120 g mletih ovsenih kosmičev
  • 70 g mletih pirinih kosmičev (ali v celoti uporabite ovsene)
  • 1 1/2 žličke pecilnega praška
  • 1/2 žličke cimeta
  • 1 žličko vanilijeve arome
  • ščep soli 
Postopek:
  1. Ovsene in pirine kosmiče najprej v multipraktiku zmeljemo v moko. Dodamo cimet, pecilni, pirino moko in sol. Postavimo na stran.
  2. Posebej zmešamo jajci, olje, sladkor in mleko. Suhe sestavine dodamo k mokrim in premešamo. Zaradi kosmičev pustimo maso stati kakšnih 10 minut, da se zgosti. Medtem lahko že ogrejemo naš pekač za peko vafljev.
  3. Meni se zdi, da moj vedno potrebuje milijon let, da se ogreje 😀 in ga zato vedno raje čim prej vključim, da mi ni potrebno potem predolgo čakati.
  4. Plošči rahlo namastimo z oljem in ko je dovolj vroč (na mojem pekaču se ugasne lučka) denemo na sredino nekaj žlic mase. Raje ne pretiravajmo z njo, saj se zelo rado zgodi, da ti potem masa teče ven. 
  5. Vaflje pečemo glede na vaš pekač oziroma dokler ne dobijo zlato rjave barve. 
  6. Po želji lahko višek  vafljev tudi zamrznemo. Le povsem jih ohladimo, med vsak vafelj damo peki papir in jih zavijemo v plastično vrečko. V zamrzovalniku nam bodo zdržali do 2 mesecev. 😉
Prijetno sladkanje! 

You Might Also Like

0 komentarji

Pošlji mi sporočilo

Ime

E-pošta *

Sporočilo *

Skupno število ogledov strani