Polnozrnati vaflji s svežim sadjem
19:57
Vaflji so vedno super ideja, ko se nam da nekoliko bolj ukvarjati z zajtrkom, saj znajo biti časovno kar zamudni. Brez težav pa jih lahko pripravite že večer prej in jih zjutraj samo pogrejete v mikrovalovni, pečici ali v kontaktnem žaru. Tako imate lahko tudi sredi delovnega in napornega tedna odličen zajtrk. 😉 Jaz sem si zraven privoščila sveže sadje z grškim jogurtom, uporabite pa lahko kar vam je najljubše - sadje, nutella, marmelada ipd. 😊
Sestavine:- 2 jajci
- 60 ml kokosovega olja (ali rastlinskega)
- 3 žlice kokosovega sladkorja
- 300 ml mleka (jaz sem uporabila riževega)
- 130 g polnozrnate moke
- 120 g mletih ovsenih kosmičev
- 70 g mletih pirinih kosmičev (ali v celoti uporabite ovsene)
- 1 1/2 žličke pecilnega praška
- 1/2 žličke cimeta
- 1 žličko vanilijeve arome
- ščep soli
- Ovsene in pirine kosmiče najprej v multipraktiku zmeljemo v moko. Dodamo cimet, pecilni, pirino moko in sol. Postavimo na stran.
- Posebej zmešamo jajci, olje, sladkor in mleko. Suhe sestavine dodamo k mokrim in premešamo. Zaradi kosmičev pustimo maso stati kakšnih 10 minut, da se zgosti. Medtem lahko že ogrejemo naš pekač za peko vafljev.
- Meni se zdi, da moj vedno potrebuje milijon let, da se ogreje 😀 in ga zato vedno raje čim prej vključim, da mi ni potrebno potem predolgo čakati.
- Plošči rahlo namastimo z oljem in ko je dovolj vroč (na mojem pekaču se ugasne lučka) denemo na sredino nekaj žlic mase. Raje ne pretiravajmo z njo, saj se zelo rado zgodi, da ti potem masa teče ven.
- Vaflje pečemo glede na vaš pekač oziroma dokler ne dobijo zlato rjave barve.
- Po želji lahko višek vafljev tudi zamrznemo. Le povsem jih ohladimo, med vsak vafelj damo peki papir in jih zavijemo v plastično vrečko. V zamrzovalniku nam bodo zdržali do 2 mesecev. 😉
Prijetno sladkanje!
0 komentarji