Mini sirove tortice s penino in češnjami

12:00

Recept je morda nekoliko zapoznel, saj je sezona češenj že zdavnaj mimo, ampak sem se ga vseeno odločila deliti z vami, ker namesto češenj lahko uporabimo prav katerokoli sadje nam srce poželi. Sama sem jih poizkusila narediti še z malinami in borovnicami ter so vsakokrat uspele; odlično seveda! 😀


Penina v torticah naj vas ne skrbi, saj gre med peko ves alkohol ven in ostane le njegova aroma. Pri izbiri penine predlagam kakšno polsladko. Sama imam najraje Isteničevo penino Desiree, ki je aromatizirana penina z noto breskve. Zato bi se te mini sirove tortice še posebno dobro ujemale s svežimi breskvami, ki bi jih uporabili namesto češenj. 😉


Sama sem res velik ljubitelj češenj in vedno komaj čakam konec maja, da se zapeljemo v Goriška Brda po nekaj kilogramov češenj, ki jih ponavadi v roku parih dni že zmanjka, saj smo doma prav vsi pravi volkovi na te majhne sladke sadeže. 😀🍒🍒 Zato sem si jih tokrat morala nekaj prav posebej prihraniti, da sem lahko iz njih naredila te mini tortice in še eno klasično manjšo torto za praznovanje bodoče poroke. 😉💒 


Najboljše pri teh torticah je, da so odlične za vsako praznovanje, saj so majhne in vsak brez težave poje vsaj eno, če ne več. 😉 In tudi enostavno lahko uporabimo tisti ostanek penine v hladilniku, če sicer nismo ravno navdušeni nad njo, po drugi strani pa nam jo je škoda zliti stran. 😊 Postopek je nekoliko daljši, vendar obljubim, da se izplača. 😉


Sestavine:
  • 250 ml penine
  • 1 žličko koruznega škroba
  • 320 g kremnega sira Philadephia (sobne temperature)
  • 2 jajci
  • 50 g SugarSweet Sladila 1:2 ( ali 120 g sladkorja)
  • 80 g kisle smetane
  • 3 zvrhane žlice moke
  • okoli 20 svežih češenj (ali drugega svežega sadja, npr. maline, breskve...)
Postopek:
  1. Najprej se lotimo penine, saj jo moramo malo pokuhati skupaj s škrobom, da se zgosti. Šampanjec torej zlijemo v kozico skupaj s škrobom in nad nizkim ognjem kuhamo kakšnih 10 minut, toliko da se mu volumen zmanjša za polovico. Dobiti ga moramo 125 ml. Če ga je še vedno več, ga kuhamo toliko časa, da se dovolj zmanjša. Gledamo, da nam medtem ne zavre. 
  2. Piškote zmeljemo v multipraktiku in drobtinam dodamo stopljeno maslo ter sladilo. Dobro premešamo. 
  3. V pekač za muffine vstavimo papirčke in v vsakega nadevamo za žlico ali dve piškotnih drobtin. Piškotne drobtine najlažje nato pogladimo s kozarčkom za žganje, saj je ravno dovolj velik. Postavimo na stran in pustimo, da se maslo potrdi.
  4. Kremni sir sobne temperature skupaj s sladilom ali sladkorjem kremasto zmešamo z električnim mešalnikom. Mora biti sobne temperature, saj ga bomo na ta način lažje zmešali. 
  5. Med mešanjem dodamo vsako jajce posebej, da se lepše vmešajo v kremni sir. 
  6. Dodamo kislo smetano in sirup penine, ki se je medtem že nekoliko ohladil in ni več vroč. 
  7. Na koncu z lopatko vmešamo zgolj še moko in lotimo se samo še sestavljanja tortic.
  8. Najprej izkoščičimo češnje (najlažje gre s slamico) ali na drobno narežemo sveže sadje. Nato na že strjeno piškotno dno nadevamo nasekljano sadje in do vrha nalijemo testo. 
  9. Pečemo v predhodno ogreti pečici na 160°C okoli 20 minut. Po 20 minutah pečico ugasnemo, vendar je ne odpiramo in pustimo, da se tortice 5-10 minut še hladijo v pečici. Pečico potem odpremo, vendar tortice še vedno pustimo v njej, da se počasi ohlajajo (cca. 30 minut).
  10. Tortice potem povsem ohladimo na sobni temperaturi in hladne postavimo v hladilnik za vsaj nekaj ur. Pridejo veliko boljše.
  11. Povsem ohlajenim odstranimo papirček od muffina in pripravimo sladko smetano s katero jih bomo okrasili. Smetano trdno stepemo s sladilom in kremfixom, saj bo tako precej bolje obstala. 
  12. Na tortice jo nabrizgamo z dresirno vrečko in zvezdastim nastavkom in v vsak kupček smetane potisnemo svežo češnjo ali izbrano sadje. Postrežemo hladne.
Prijetno sladkanje! 😉




You Might Also Like

0 komentarji

Pošlji mi sporočilo

Ime

E-pošta *

Sporočilo *

Skupno število ogledov strani