Čičerikini rjavčki brez moke [BG]

12:00

Vsem so nam zagotovo poznani ameriški rjavčki oziroma "brownies." Gre za zares okusen na kocke narezan neke vrste čokoladni "biskvit" in ga je izjemno lahko pripraviti - kot recimo muffine. Recept za te rjavčke tudi nič zakompliciran, pripravimo jih pravzaprav kar v multipraktiku. Je lahko še bolj enostavno? 😊

Če vas morda skrbi čičerika v njih, je skrb brez potrebe. Njen okus se ob aromatičnem temnem kakavu in čokoladi povsem razgubi in nikoli ne bi nihče uganil, da ste v sladico dali posebno sestavino. 😀 Za velikonočne praznike sem iz čičerike spekla tudi čokoladne muffine in ker so res odlično uspeli, sem se seveda morala lotiti še brownijev. Ne vsebujejo moke, olja in belega sladkorja. Namesto njega sem uporabila kombinacijo kokosovega sladkorja in zdravega sladila s stevio, ki je enako rjavemu sladkorju, le precej bolj zdravo je. 😉 Seveda ne gre brez čokolade v brownijih in katera je boljša, kot takšna, ki si jo lahko privoščiš brez slabe vesti? 😊V teh rjavčkih so res same dobre sestavine in jih nedvomno moramo speči ob prvi priložnosti. 😊


Sestavine:
(za pekač velikosti npr. 20x20 cm)
  • 400 g kuhane čičerike oziroma eno pločevinko
  • 2 žlici polnomastnega kokosovega mleka (iz pločevinke)
  • 2 jajci
  • 50 g kokosovega sladkorja
  • 60 g Sugar Sweet Browny sladila 1:1 (ali v celoti uporabimo kokosov sladkor)
  • 1 žličko vanilijeve arome
  • 30 g kakava v prahu
  • 2 žlički pecilnega praška ali vinskega kamna
  • 1 žličko instant kave (za boljši čokoladni okus)
  • ščep soli
  • 50 g Cavalier temnih čokoladnih kapljic za peko
Postopek:
  1. 400 g čičerike skuhamo ali gremo raje po krajšem postopku in kupimo konzervirano. Čičeriko odcedimo in na cedilu speremo pod tekočo vodo. Nato jo pokusimo na kuhinjski krpi oziroma papirnati brisački čim bolj osušiti, da ne bodo rjavčki preveč pacasti. Čičeriko stresemo v multipraktik. 
  2. Zraven dodamo vse ostale sestavine razen čokoladnih kapljic. Kakav dodatno presejmo, da ne bi imeli nepotrebnih grudic.  Mešamo dokler se vse lepo ne poveže med seboj. 
  3. Kvadraten pekač velikosti cca. 20x20 cm obložimo s papirjem za peko in vanj stresemo polovico mase. Po masi potresemo pol čokoladnih kapljic, ki jih prekrijemo s preostankom čokoladne mase. Po vrhu potresemo še preostale kapljice in lepo pogladimo s spatulo.
  4. Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180°C okoli 35-40 minut. Pri testu z zobotrebcem, ta ven ne bo prišel povsem čist, saj se morejo naši rjavčki najprej nekoliko ohladiti, zato naj nas ne skrbi, če bo še nekoliko od čokoladne mase.
  5. Pustimo jih, da se nekaj časa hladijo v pekaču, ker so precej rahli in nočemo, da nam razpadejo, nato pa jih prestavimo na rešetko. Hladne razrežemo na poljubne kocke in si jih brez slabe vesti privoščimo.
Prijetno sladkanje! 😊




You Might Also Like

0 komentarji

Pošlji mi sporočilo

Ime

E-pošta *

Sporočilo *

Skupno število ogledov strani