Čičerikini rjavčki brez moke [BG]
12:00
Vsem so nam zagotovo poznani ameriški rjavčki oziroma "brownies." Gre za zares okusen na kocke narezan neke vrste čokoladni "biskvit" in ga je izjemno lahko pripraviti - kot recimo muffine. Recept za te rjavčke tudi nič zakompliciran, pripravimo jih pravzaprav kar v multipraktiku. Je lahko še bolj enostavno? 😊
Sestavine:
(za pekač velikosti npr. 20x20 cm)
- 400 g kuhane čičerike oziroma eno pločevinko
- 2 žlici polnomastnega kokosovega mleka (iz pločevinke)
- 2 jajci
- 50 g kokosovega sladkorja
- 60 g Sugar Sweet Browny sladila 1:1 (ali v celoti uporabimo kokosov sladkor)
- 1 žličko vanilijeve arome
- 30 g kakava v prahu
- 2 žlički pecilnega praška ali vinskega kamna
- 1 žličko instant kave (za boljši čokoladni okus)
- ščep soli
- 50 g Cavalier temnih čokoladnih kapljic za peko
Postopek:
- 400 g čičerike skuhamo ali gremo raje po krajšem postopku in kupimo konzervirano. Čičeriko odcedimo in na cedilu speremo pod tekočo vodo. Nato jo pokusimo na kuhinjski krpi oziroma papirnati brisački čim bolj osušiti, da ne bodo rjavčki preveč pacasti. Čičeriko stresemo v multipraktik.
- Zraven dodamo vse ostale sestavine razen čokoladnih kapljic. Kakav dodatno presejmo, da ne bi imeli nepotrebnih grudic. Mešamo dokler se vse lepo ne poveže med seboj.
- Kvadraten pekač velikosti cca. 20x20 cm obložimo s papirjem za peko in vanj stresemo polovico mase. Po masi potresemo pol čokoladnih kapljic, ki jih prekrijemo s preostankom čokoladne mase. Po vrhu potresemo še preostale kapljice in lepo pogladimo s spatulo.
- Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180°C okoli 35-40 minut. Pri testu z zobotrebcem, ta ven ne bo prišel povsem čist, saj se morejo naši rjavčki najprej nekoliko ohladiti, zato naj nas ne skrbi, če bo še nekoliko od čokoladne mase.
- Pustimo jih, da se nekaj časa hladijo v pekaču, ker so precej rahli in nočemo, da nam razpadejo, nato pa jih prestavimo na rešetko. Hladne razrežemo na poljubne kocke in si jih brez slabe vesti privoščimo.
Prijetno sladkanje! 😊
0 komentarji