Veganske palačinke z jabolčno kašo in cimetovimi jabolki [BG]

16:20

Od kar imam pekač za vaflje si palačink še nisem spekla, zato je bilo to potrebno nujno spremeniti. 😁 Poleg tega pa je zunaj sijal čudovit sonček,  ki moje razpoloženje vedno precej izboljša in ni bilo več dvoma kakšen zajtrk si pripraviti za krasen začetek dneva. 


Recept je enostaven in pripravimo ga lahko kadarkoli, ne zgolj za zajtrk. 😉😀 Poleg tega je tudi  brez glutena in veganski, saj ne vsebuje jajc in mlečnih izdelkov. Jajca nadomestijo lanena semena in jabolčna kaša, ki jo lahko najdemo v vseh večjih trgovinah. 


Sestavine:
  • 160 g univerzalne moke brez glutena
  • 1 žlico mletih lanenih semen
  • 2 žlički pecilnega praška ali vinskega kamna
  • 1/2 žličke cimeta
  • ščep soli
  • 2 žlici kokosovega sladkorja ali Eritritola 
  • 80 g nesladkane jabolčne kaše (applesauce)
  • 250 ml mandljevega mleka (ali sojinega, riževega)
  • 1 jabolko
Postopek:
  1. Zmešamo skupaj sladkor, jabolčno kašo in mandljevo mleko. Postavimo na stran.
  2. V drugo posodo presejemo univerzalno moko brez glutena - ugotovila sem, da izpade precej boljše. Dodamo pecilni, cimet, sol in mleta lanena semena. Premešamo.
  3. K suhim sestavinam počasi dodajamo mokre in ves čas medtem mešamo. 
  4. Palačinke pečemo na nizkem do srednjem ognju z malo kokosovega masla ali olja ali na ponvi, ki je premazana proti prijemanju. 
  5. Delamo za 2 jušni žlici velike palačinke - maso apliciramo na ponev in jo nekoliko po ponvi razmažemo. 
  6. Palačinko obrnemo, ko se na zgornji strani začnejo pojavljati mehurčki. Pečemo še dobro minuto.
  7. Vmes, ko se pečejo palačinke, pripravimo cimetova jabolka.
  8. Jabolko olupimo, izkoščičimo in narežemo na manjše koščke. Na ponvi stopimo kokosovo maslo in dodamo jabolka. Po jabolkih potresemo še nekaj cimeta in pol žličke kokosovega sladkorja. Premešamo. Dolijemo okoli 50 ml vode in pokrijemo s pokrovko, da se jabolka počasi dušijo okoli 10 minut. 
  9. Pečene palačinke zložimo eno vrh druge in jih po vrhu potresemo z jabolki. Po želji polijemo še z nekaj javorjevega ali agavinega sirupa. 
Dober tek! 😊




You Might Also Like

0 komentarji

Pošlji mi sporočilo

Ime

E-pošta *

Sporočilo *

Skupno število ogledov strani