Osnove: Jabolčna kaša

10:37

Jabolčno kašo (applesauce) je možno sedaj zaslediti v precej novodobnih in tujih receptih, saj v veganskih sladicah prevzame vlogo jajc, ki nam sicer služijo za vezivo. Jabolčna kaša je tudi sama po sebi odličnega okusa in jo lahko uporabimo tudi v kosmičih, smoothijih, za palačinke itd.


Meni je res super, ker jo lahko brez težav jem tudi na žlico (kot kakšno Nutello 😁😄), saj so jabolka toplotno obdelana in po svežih ali po jabolčnem soku me vedno peče želodec. Pripraviti jo je več kot le lahko, ker potrebujemo le nekaj jabolk in vodo. Po želji jo lahko dodatno še sladkate, če so vaša jabolka bolj kiselkasta, sicer pa sladkor raje izpustimo. Sama sem iz jabolčne kaše že spekla palačinke, kmalu pa bom pripravila še kakšen dober posladek. 😊

Sestavine:
  • 4 jabolka
  • 180 ml vode
  • 2-3 žlici sladkorja (opcijsko) 
Postopek
  1. Jabolka olupimo, jim odstranimo pecelj, muho in peške. Narežemo jih na manjše koščke. 
  2. Jabolka stresemo v kozico, prilijemo vodo in postavimo na ogenj. Počakamo, da začnejo vreti.
  3. Ko enkrat zavrejo, ogenj nekoliko stisnemo, pokrijemo s pokrovko in pustimo, da se jabolka počasi dušijo kakšnih 15-20 minut. Jabolka bodo spremenila barvo v bolj zlato rumeno in se zmehčala. 
  4. Ko so se dovolj časa kuhala in so povsem zmehčana, jih s paličnim mešalnikom ali v blenderju spasiramo v kašo. 
  5. Pustimo, da se povsem ohladi kaša, nato pa jo nadevamo v steriliziran steklen kozarček za vlaganje. V hladilniku jo lahko hranimo en teden. 

You Might Also Like

0 komentarji

Pošlji mi sporočilo

Ime

E-pošta *

Sporočilo *

Skupno število ogledov strani