Trojna čokoladna mousse torta

14:00

Nov recept za tortico in za vse prave čokoholike! 😊😍 Narejena je iz kar treh vrst čokolade in za podlago ima zdrobljene Oreo piškote, da nam je ni potrebno niti peči. Še en dodaten plus za vsakega, ki mu peka ne gre preveč od rok ali pa se mi zgolj mudi narediti nekaj čokoladnega in slastnega. 😋


Jaz sem se tortico odločila narediti nekoliko lažjo, zato nisem pretiravala s čokolado. Že nekaj časa sem imela v načrtu narediti takšno iz treh vrst čokolade in sem tokrat izkoristila priložnost, ko smo imeli doma praznovanje. Vsem je bila izjemno všeč, saj je polnega čokoladnega okusa in ni pretežka, kot znajo biti nekatere čokoladne. Za bolj nasitno in puhasto kremo, zgolj nadomestite maskarpone s smetano, čokoladno povečajte za 50 g in dodajte 1-2 lističa želatine na plast več. 😉


Sestavine:
(za velikost torte premera 24 cm)

Za piškotno dno:
  • 180 g Oreo piškotov
  • 200 g navadnih maslenih piškotov (ali Oreo piškoti)
  • 80 g stopljenega masla
Za kremo iz temne čokolade
  • 150 g temne čokolade
  • 50 g sladke smetane
  • 150 g maskarpone sirčka
  • 200 g sladke smetane
  • 2 lističa želatine
Za kremo iz mlečne čokolade
  • 150 g mlečne čokolade
  • 50 g sladke smetane
  • 150 g maskarpone sirčka
  • 200 g sladke smetane
  • 2 lističa želatine
Za kremo iz bele čokolade
  • 150 g bele čokolade
  • 50 g sladke smetane
  • 150 g maskarpone sirčka
  • 200 g sladke smetane
  • 2 lističa želatine
Postopek:

Za piškotno dno:
  1. Piškote kar z mlečnim polnilom zmiksamo v drobtine v multipraktiku. Lahko jih damo tudi v vrečko, jo dobro zavežemo in z valjarjem toliko časa udarjamo po njej, da se piškoti povsem zdrobijo.  Jaz sem del Oreo piškotov nadomestila z navadnimi maslenimi piškoti, sami lahko za vseh 280 g piškotov vzamete Oreo piškote
  2. Temnim čokoladnim drobtinam dodamo stopljeno maslo in žlico mleka, saj se tako kasneje lažje reže.
  3. Čokoladne drobtine skupaj z maslom stresemo v pekač obložen s peki papirjem (lažje bomo odstranili) ali na pladenj na katerega smo postavili nastavljiv obod za torte, ki je znotraj oboda obložen z acetatno folijo ali peki papirjem. 
  4. Piškotne drobtine razporedimo po celotni površini in jih pogladimo z žlico ali nanje pritiskamo s spodnjim delom kozarca. 
  5. Postavimo jih v hladilnik za 20 minut ali v zamrzovalnik za kakšnih 10 minut, da se maslo strdi. 
Za čokoladni mousse:
  1. Najprej temno čokolado nadrobimo v skledo in poleg prilijemo 50 ml sladke smetane. Skledo postavimo nad kozico v kateri vre nekaj vode. Pazimo, da se spodnji del sklede ne dotika vode. Čokolado skupaj s smetano tako raztopimo nad soparo.
  2. Ko se čokolada povsem stopi, vanjo dodamo zmehčana in ožeta lističa želatine, ki smo ju predhodno namakali v hladni vodi. Premešamo.
  3. Dobro je, da je maskarpone sir sobne temperature, saj ga bomo tako lažje kremasto zmešali z električnim mešalnikom. 
  4. Hladno smetano direktno iz hladilnika stepamo, dokler ni trdno stepena. Mora biti res hladna, sicer se nam lahko sesiri. 
  5. V maskarpone sir nežno vmešamo stopljeno čokolado (ne sme biti vroča!) in nato na koncu nežno vmešamo še sladko smetano.
  6. Na piškotno dno nadevamo puhasto čokoladno kremo in po vrhu čim lepše pogladimo. Lahko nekajkrat udarimo ob pult, da se dokaj tekoča krema čimbolj zravna in da izgubi nekaj zračnih mehurčkov, ki so nastali, ko smo med topljenjem mešali čokolado. Postavimo v hladilnik za pol ure, da se čokolada potrdi. 
  7. Na enak princip naredimo še z mlečno in belo čokolado. Vsako plast posebej hladimo 20 min do pol ure, da se dobro potrdi in da se nam čokolade ne bi premešale med seboj. 
  8. Na koncu pekač/obroč za torto pokrijemo s plastično kuhinjsko folijo, da se tortica ne bi navzela vonjav iz hladilnika in jo pustimo počivati vsaj nekaj ur - še najbolje čez noč.
  9. Naslednji dan na tortico samo naribamo nekaj čokolade ali jo potresemo s kakavom v prahu. 
Prijetno sladkanje!


You Might Also Like

1 komentarji

  1. Ali bi lahko zamenjala vrstni red čokolad. Najprej belo,mlečno in na vrhu temno.

    OdgovoriIzbriši

Pošlji mi sporočilo

Ime

E-pošta *

Sporočilo *

Skupno število ogledov strani