Veganski "drobljenec" z ovsenimi kosmiči in nektarinami [BG]

07:30

Mnenja sem, da je treba čim bolj uživati sezonsko sadje in zelenjavo. In v poletnem času to res ni težko, saj je na voljo toliko raznolikega odličnega sadja od jagod, lubenic, melon, borovnic, malin do breskev, nektarin in še bi lahko naštevala. 😊 Tudi zato obožujem poletje, saj imam našteto sadje izjemno rada. 😍 Razen kakšnih breskev ali marelic - ker so kosmate. 😂😄😁


Vsi smo najbrž že kdaj poizkusili drobljenec, sama sem lani naredila kokosov drobljenec in bil je zares odličen in z lahkoto ga je pripraviti. Gre za nekaj podobnega klasični piti, samo da je pri drobljencu sadje spodaj in "testo" nadrobljeno po vrhu. Pripraviti ga še precej lažje in ni nam potrebno se ukvarjati z valjanjem ali čakanjem, da testo še nekaj časa počiva v hladilniku. Preprosto narežemo izbrano sadje, ga nadevamo v izbran pekač in čez potresemo nadrobljeno testo iz masla, moke in sladkorja. Je lahko še enostavnejše? 😊 


Ker se trenutno skušam čim bolj izogibati moki in mlečnim izdelkom, klasična priprava drobljenca ne pride ravno v poštev. Zato sem se namenila pripraviti nekoliko drugačnega - iz ovsenih kosmičev, mandljev in kokosovega olja. Odlično je uspel in sladke nektarine se super povezujejo zraven. Uporabili pa bi praktično lahko katerokoli najljubše sadje. V primeru, da se odločite uporabiti zamrznjeno, ne pozabiti še sladkati. 😉 Za tisto piko na i oziroma češnjico na tortici 😄 pa se še s toplim drobljencem odlično ujema kepica vanilijevega sladoleda (Hofer je nedavno dal na police odličen sojin vanilijev sladoled). 😍😋 Si lahko za današnji zajtrk ali brunch privoščimo še kaj boljšega? 😉



Sestavine:
  • 600 g nektarin
  • 1 žlico tapioke moke oziroma škroba
  • 50 g ovsenih kosmičev brez glutena (jaz sem uporabila znamko Irish Town in jih našla v Sparu)
  • 65 ml kokosovega olja
  • 40 g kokosovega sladkorja
  • 70 g nasekljanih mandljev
Postopek:
  1. Nektarine operemo in narežemo na koščke. Po želji jih lahko tudi olupimo. Potresemo s tapioko moko ali koruznim škrobom. Če nektarine še niso preveč zrele, jih sladkamo s kakšno žlico kokosovega sladkorja. 
  2. Posebej zmešamo ovsene kosmiče, kokosovo olje, kokosov sladkor in nasekljane mandlje, da se vse poveže med seboj. 
  3. Manjši pekač dobro namastimo s kokosovim oljem, saj bomo sicer imeli preveč opravka s čiščenjem. Vanj najprej stresemo nektarine in čez njih mešanico kosmičev in mandljev. 
  4. Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180°C okoli 30-35 minut oziroma do zlatorjave barve. 
  5. Postrežemo še vroče s kepico vanilijevega sladoleda ali sladke smetane. Odlično pa je tudi hladno za malico ali večerjo. 
Prijetno sladkanje! 


You Might Also Like

0 komentarji

Pošlji mi sporočilo

Ime

E-pošta *

Sporočilo *

Skupno število ogledov strani